Nicuşor Dan: La începutul mandatului meu, Capitala era realmente în faliment nedeclarat. Acum suntem absolut credibili că ne plătim obligaţiile (VIDEO)

Nicuşor Dan: La începutul mandatului meu, Capitala era realmente în faliment nedeclarat. Acum suntem absolut credibili că ne plătim obligaţiile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Nicuşor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat luni, pentru B1 TV, că, la începutul mandatului său, Bucureștiul era realmente într-un faliment nedeclarat. Acum, însă, PMB a reuşit să demonstreze că-și poate respecta angajamentele, așa că are eşalonări de plată cu toţi furnizorii la care avea datorii.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicuşor Dan, despre situația financiară a Primăriei Capitalei

„Situaţia pe care am preluat-o a fost cu adevărat dezastruoasă. La începutul mandatului meu, Bucureştiul a fost realmente într-un faliment nedeclarat. Acum suntem absolut credibili că ne plătim obligaţiile, pentru că asta e regula de bază a pieţei. Din fericire, am reuşit să ne consolidăm imaginea în piaţă, că reuşim să plătim”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Dan a spus apoi că pasajul Doamna Ghica va fi deschis „probabil la sfârşitul anului 2022”. Cât despre Prelungirea Ghencea, sunt „bani şi pentru exproprieri şi pentru lucrările propriu -zise”. Primarul General a mai vorbit despre un bloc social în Ghencea, în care fosta Administraţie Firea – PSD a repartizat locuinţe, deşi acesta „nu exista”.

În ceea ce priveşte PNRR, PMB vrea să acceseze un proiect pe domeniul transport, care vizează semaforizare inteligentă, cu camere în semafoare. Alte proiecte includ înlocuirea liniilor de tramvai pentru noile tramvaie, care vor veni vara viitoare de la Astra Arad, și consolidări şi construirea de corpuri noi la spitale.