Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)

Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a vorbit despre situația paturilor de spital destinate bolnavilor de COVID-19, având în vedere creșterea alarmantă a bilanțului epidemiologic. Edilul a subliniat că la ora actuală nu există o presiune a numărului de paturi și a explicat că ASSMB s-a conformat cu deciziile comandamentului național oricând a fost nevoie.

Capitala a înregistrat 1.044 din cele peste 7.000 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 de la bilanțul de miercuri. Orașul a trecut de nivelul de 3 ca incidență, fiind la 3,3 în cea mai recentă raportare oficială, iar depășirea pragului presupune introducerea unor noi restricții.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan, despre situația paturilor de spital din București în actualul context epidemiologic

„După cum știți, încă de când a început această pandemie există un comandament național care poate să decidă în orice moment ca orice spital să devină destinat coronavirusului și în felul acesta să își dedice paturile de ATI, toate celelalte paturi pentru coronavirus. Noi, Administrația spitalelor a Municipiului București, am făcut întotdeauna ceea ce ni s-a cerut, adică am ajuns inclusiv să avem 90 de paturi de ATI când a fost nevoie la începutul acestui an”, a declarat edilul, miercuri.

Nicușor Dan a precizat că numărul de paturi normale pentru cazurile de COVID-19 va ajunge la 700 la sfârșitul săptămânii.

„La Terapie Intensivă în acest moment sunt 40 de paturi, cum am spus, la sfârșitul săptămânii vor fi 54, iar din ele ocupate sunt doar 27, iar în ceea ce privește paturi normale de coronavirus avem în acest moment 400, nu știu dacă sunt 250-300 ocupate în momentul acesta, și o să avem 700 la sfârșitul săptămânii, deci pe ceea ce înseamnă paturi în București nu există o presiune în acest moment. Bineînțeles că ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare”, a adăugat primarul general.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“