Bucureștiul, în scenariul ROȘU. Noi restricții, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori

Bucureștiul, în scenariul ROȘU. Noi restricții, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori
Foto: Hepta.ro

Rata de infectare a crescut puternic în ultimele 24 de ore, în București. De la 2,9 în ziua de marți, miercuri a ajuns la 3,3. Astfel, potrivit documentului semnat de către premierul Cîțu, Capitala intră în scenariul roșu, ce vizează noi restricții.

Accesul în baruri, restaurante, cafenele, cluburi, cinematografe, săli de fitness, săli cu jocuri de noroc se va face fie în baza certificatului verde de vaccinare anti-COVID, fie a unui test negativ.

De asemenea, se vor desfășura cu maximum 150 de persoane conferințele și petrecerile private, precum nunțile și botezurile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se va întruni astăzi, pentru a da verdictul.

Lista completă a restriciilor anti-COVID aprobate de Guvernul României, pentru localitățile care trec de 3 la mie rata de infectare, se găsește aici.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său