Numirea lui Gubernat la CNA și cea a lui Pricopie la Curtea de Conturi, atacate de opoziție la CCR. USR acuză PSD și PNL că „se grăbesc să își împartă România ca pe o pradă”

Numirea lui Gubernat la CNA și cea a lui Pricopie la Curtea de Conturi, atacate de opoziție la CCR. USR acuză PSD și PNL că „se grăbesc să își împartă România ca pe o pradă”
Foto: Ionuț Moșteanu / Facebook

USR a anunțat, joi, că formațiunea condusă de Cătălin Drulă și Forța Dreptei au contestat la Curtea Constituțională numirea Monicăi Gubernat la președinția Consiliului Național al Audiovizualului, respectiv a Cameliei Pricopie în funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit de la Curtea de Conturi, numiri decise recent de actuala majoritate parlamentară.

Numirea lui Gubernat la CNA și cea a lui Pricopie la Curtea de Conturi, atacate de USR și Forța Dreptei la CCR

USR susține că PSD și PNL „se grăbesc să își împartă România ca pe o pradă”.

PSD și PNL tratează Parlamentul ca pe propria moșie, așa cum fac și cu România. La votul de miercuri pentru șefia CNA și conducerea Autorității de Audit de la Curtea de Conturi nu au avut suficienți oameni în sală pentru vot, dar au mers mai departe, în ciuda solicitării USR de a fi verificat cvorumul. Am depus, în acest sens, sesizări la Curtea Constituțională, împreună cu Forța Dreptei. PSD și PNL calcă în picioare Constituția pentru că se grăbesc să își împartă România ca pe o pradă, își împart instituțiile statului în spatele ușilor închise”, a declat Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR, citat în comunicatul partidului.

USR mai susține că „numirile sunt făcute pentru politruci de parttid”.

USR semnalează că numirile sunt făcute pentru politruci de partid.

La Autoritatea de Audit i-a venit rândul să fie numită o doamnă fără nicio competență în domeniu, fostă chimistă la o unitate SRI. Cât despre CNA, ar trebui să fie o instituție independentă, dar e total nefuncțională, iar la conducerea ei s-au grăbit să pună o persoană care a mai ocupat această funcție și a arătat deja că nu poate sau nu vrea să schimbe nimic în bine”, a adăugat Ionuț Moșteanu.

Potrivit USR, sesizările depuse la CCR vizează Hotărârile Parlamentului 3/2023 și 4/2023 și este invocată încălcarea cvorumului legal de ședință și a mai multor decizii pronunțate deja de CCR.

Formația spune că Ionuț Moșteanu, în sedința plenului reunit din 7 martie, „a solicitat verificarea cvorumului înainte de vot, dar președintele de ședință a refuzat”.

„De fapt, președintele de ședință nu a verificat cvorumul întrucât știa că această condiție legală nu era îndeplinită pentru că erau mai puțin de 69 de senatori”, mai notează USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`