Premierul Ludovic Orban, întrevedere la Bruxelles cu președintele Parlamentului European

Premierul Ludovic Orban, întrevedere la Bruxelles cu președintele Parlamentului European
Foto: gov.ro

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, și premierul Ludovic Orban vor avea miercuri dimineață o întrevedere la Bruxelles.

Întâlnirea dintre cei doi va fi urmată de către o declarație de presă comună pe care o vor face de la sediul Parlamentului European.

Reamintim că, premierul Ludovic Orban se află la Bruxelles, între 7 și 9 ianuarie, pentru o serie de întrevederi cu lideri din UE și NATO.

Astfel, în prima zi a vizitei, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv, cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane, mai arată același comunicat.

Tot în cursul zilei de 8 ianuarie, șeful Executivului român va avea întâlniri cu lideri politici din Parlamentul European, respectiv cu Manfred Weber, președintele grupului PPE, precum și cu lideri ai altor grupurilor parlamentare.

De asemenea, premierul Ludovic Orban va avea, la sediul Comisiei Europene, întrevederi bilaterale cu Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene, precum și cu Adina Vălean, comisar european pentru transport.

Programul include și o întâlnire cu europarlamentarii români, care va avea loc la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE.

Joi, 9 ianuarie, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Cei doi oficiali vor susține declarații comune de presă.

Vizita la Bruxelles include, totodată, întrevederi ale prim-ministrului Ludovic Orban cu Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, și Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al Partidului Popular European, la sediul PPE.

Tot în cursul zilei de joi, 9 Ianuarie, premierul va avea o întrevedere cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, urmată de o conferință de presă susținută de cei doi oficiali, și va participa la un dejun informal cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Programul la Bruxelles se va încheia cu vizita delegaței române la NATO.

Urmăriți B1TV.ro și pe