Daea, întrebat despre posibila sa schimbare de la Agricultură: ”Nu discut, nu discut, nu conduc discuția în această direcție” (VIDEO)

Daea, întrebat despre posibila sa schimbare de la Agricultură: ''Nu discut, nu discut, nu conduc discuția în această direcție'' (VIDEO)

Petre Daea ar urma să-și piardă funcția de ministru al Agriculturii, unii dintre colegii de partid reproșându-i că i-a păsat mai mult de Liviu Dragnea decât de soarta fermierilor. Daea ar urma să fie înlocuit cu Alexandru Stănescu, fratele președintelui executiv al PSD, Paul Stănescu.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, Daea nu a vrut cu niciun chip să comenteze aceste informații.

”Am tras pe dreapta să vorbesc despre agricultura țării dacă e posibil. Acest lucru nu îl comentez și nu discut, nu discut, nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu conduc discuția în această direcție”, a declarat Petre Daea, pentru B1 TV.

Jurnalistul Tudor Barbu: V-a reproșat cineva de la nivelul conducerii partidului o apropiere mai mare de Dragnea decât de politica agricolă a partidului?

Ministrul Petre Daea: Sub nicio formă! Sub nicio formă! Sub nicio formă!

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Paul Stănescu, noul președinte executiv al PSD, este cel care va supune analizei mandatul lui Petre Daea, urmând ca evenimentul să se desfășoare în cadrul unei ședințe de partid. Conform surselor clevernews.ro, ministrul Agriculturii ar putea fi înlocuit miercuri sau joi, după această reuniune din interiorul PSD. Cel care ar putea să preia portofoliul de la MADR ar fi actualul președinte al Comisiei pentru agricultură, Alexandru Stănescu, fratele fostului vicepremier.

„Activitatea lui Petre Daea va fi analizată în această săptămână la partid, în biroul de conducere a partidului cu mandatul acestuia pe masă. Sunt șanse foarte mari să fie înlocuit pentru că inclusiv imaginea fermierilor, a oamenilor de la țară a fost că Daea acționa doar în interesul fostului președinte și nu prea era interesat de nevoile satului românesc. Vom vedea ce va fi”, a declarat un lider local social-democrat, potrivit clevernews.ro.

Faptul că Paul Stănescu pare să fie cel care va tranșa soarta lui Petre Daea este cu atât mai interesant, în condițiile în care actualul om din fruntea MADR l-a trădat în trecut pe noul președinte executiv social-democrat. Mai exact, potrivit g4media.ro, deși Paul Stănescu a fost cel care a contribuit decisiv la ascensiunea lui Petre Daea – om politic provenit din Olt, acesta din urmă a ales tabăra Dragnea atunci când spiritele din PSD s-au încins.

Alexandru Stănescu, fratele președintelui executiv, este, așadar, persoana vehiculată pentru preluarea Ministerului Agriculturii, potrivit clevernews.ro. El este președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, fiind apreciat ca fiind o persoană neconflictuală, un bun comunicator și inițiatorul a foarte multe măsuri legislative benefice agriculturii. În plus, deputatul Stănescu are o relație bună atât cu fermierii, cât și cu colegii din partid și cu cei din instituțiile subordonate MADR.

Ultima oră
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină