PLR a votat intrarea la guvernare. Tăriceanu: Am vorbit despre refacerea USL după 16 noiembrie

PLR a votat intrarea la guvernare. Tăriceanu: Am vorbit despre refacerea USL după 16 noiembrie

Partidul Liberal Reformator a votat pentru intrarea la guvernare, urmând ca USL să se refacă după 16 noiembrie, conform președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Am vorbit și despre refacerea USL ca un proiect care urmează să fie materializat după alegerile din 16 noiembrie”, a declarat marți președintele PLR.

Tăriceanu a anunţat că se va întâlni în cursul după-amiezii cu premierul Victor Ponta şi ”va asculta şi propunerile şi punctele de vedere ale acestuia şi ale celorlalţi din coaliţia de guvernare”.

Totodată, acesta a precizat că deocamdată nu se discută despre preluarea funcției de premier, ori despre portofoliile pe care PLR le-ar putea primi în Guvern.

Întrebat dacă este posibilă o atragere a PNL într-o colaborare cu PSD, Tăriceanu a replicat: „Dacă sunt colegi din PNL care o să perceapă într-un nr și mai mare situația complet anormală în care se găsesc, sigur că ei pot să ni se alăture”.

O şedinţă a coaliţiei de guvernare are loc marți, la ora 17:00. La întâlnire vor participa lideri ai PSD, UNPR, PC şi PLR și se va discuta rezultatul alegerilor locale.

 
Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)