PMP solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

PMP solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară
Cristian Diaconescu, președintele PMP. Foto: Facebook @ Partidul Mișcarea Populară

Partidul Mișcarea Populară solicită președintelui Klaus Iohannis să convoace de urgență CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Potrivit PMP, este nevoie cât mai rapid de un plan de urgență pe care să îl implementeze un comitet format preponderent din medici.

Comunicatul formațiunii conduse de fostul ministru Cristian Diaconescu vine în contextul în care situația sanitară din România continuă să se deterioreze. La bilanțul de joi, autoritățile au raportat aproape 16.400 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, iar în secțiile ATI erau internați 1.727 de pacienți cu COVID-19 – de altfel, pentru acești bolnavi nici nu mai erau paturi ATI libere la nivel național, „altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”.

PMP: Solicităm Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

„Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici. Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune”, se arată în comunicatul transmis joi de PMP.

PMP spune că o soluție ar fi ca România să solicite ajutor extern pentru personal medical specializat pe zona de Terapie Intensivă.

„Considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin. Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate”, au mai declarat reprezentanții PMP.