Ponta: Îl susțin pe Oprescu ca primar general, deși problema cu maidanezii l-a lovit puternic

Ponta: Îl susțin pe Oprescu ca primar general, deși problema cu maidanezii l-a lovit puternic
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat că nu a discutat niciodată cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, despre o posibilă candidatură a acestuia la alegerile prezidenţiale.

Ponta a mai declarat că îl susţine în calitatea sa de primar al Bucureştiului, deşi este evident că problema câinilor maidanezi l-a lovit foarte puternic şi l-a afectat categoric.

„Îl susţin în continuare ca primar general, deşi, evident, problema cu câinii maidanezi l-a lovit foarte puternic şi l-a afectat categoric şi uman şi politic, dar nu m-am îndoit nicio secundă de faptul că… L-am susţinut în campanie şi îl susţin în continuare pentru deciziile bune pentru Bucureşti, dar nu am discutat niciodată cu Sorin Oprescu, nici în privat, nici în public despre o candidatură a domniei sale (la prezidenţiale, n.r.) deoarece ştia foarte clar, oricum, că aveam un angajament”, a spus Victor Ponta luni seara la postul B1 Tv.

Întrebat dacă Sorin Oprescu ar fi trebuit să îşi dea demisia după ce un copil a decedat ca urmare a muşcăturilor de câini, premierul a precizat că nu poate da astfel de sfaturi.

„Am vorbit, în mod sigur, am asigurat că legea va trece rapid de Camera Deputaţilor şi că voi sprijini atât cât ţine de Guvern toate autorităţile locale – Bucureştiul are cea mai mare problemă, dar sunt şi alte oraşe care au aceeaşi problemă – pentru a implementa legea. Acum, din păcate, îmi pare rău să constat, se mai amână până pe 25 septembrie – Curtea Constituţională urmează să ia decizia şi preşedintele Băsescu a anunţat – şi e foarte bine, eu nu fac ca el, să zic contra, doar că a zis ceva – e foarte bine, a anunţat că o promulgă”, a mai precizat primul ministru.