Ponta, în prima dezbatere cu Iohannis: Pe 16 noiembrie, toți românii din afară vor putea vota. Iohannis: Aţi organizat alegerile execrabil

Ponta, în prima dezbatere cu Iohannis: Pe 16 noiembrie, toți românii din afară vor putea vota. Iohannis: Aţi organizat alegerile execrabil

Premierul Ponta a declarat, marți seara, în cadrul primei confruntări cu Klaus Iohannis dinaintea turului doi al prezidențialelor, că Guvernul a alocat sumele suplimentare pentru ca MAE să poată asigura cheltuieli pentru organizarea secțiile din străinătate.

„Slavă Domnului că BEC nu a mai cerut completarea secțiilor de votare în birou. Pe 16 noiembrie toți românii din afara țării, mă refer în primul rând la cei de peste Prut, din Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, toți vor putea să voteze și toți cei care vor respecta procedurile antifraudă o vor face. Nu iau eu decizia privind numărul secțiilor de votare”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta l-a întrebat pe Klaus Iohannis câte secţii au fost în Germania, iar acesta l-a acuzat pe şeful Guvernului, fără a răspunde, că a organizat execrabil alegeerile din diaspora, invocând relatările unui prieten care a mers la vot.

În replică, candidatul ACL i-a reproșat lui Victor Ponta că Guvernul său a organizat alegerile din diaspora „într-un mod execrabil”.

„Domnule Ponta, dumneavoastră trebuia să demisionați, nu domnul Corlățean. Ați suprimat alegerile în străinătate. Ați organizat alegerile într-un mod execrabil”, a afirmat Iohannis.

Victor Ponta l-a întrebat pe Klaus Iohannis câte secţii au fost în Germania, iar acesta l-a acuzat pe şeful Guvernului, fără a răspunde, că a organizat execrabil alegerile din diaspora, invocând relatările unui prieten care a mers la vot.