Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit

Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a catalogat drept „nefericit” „nefericit” comentariul făcut luni de ministrului Eduard Novak, care a spus că și dacă bugetul federaţiei era mai mare, scrimera Ana Maria Popescu care a luat medalia de argint la Olimpiada de la Tokyo, „nu putea să câştige aurul”.

„A fost un comentariu nefericit al domnului ministru, trebuie să ne bucurăm pentru fiecare victorie”, a subliniat premierul la Digi24.

„Ne bucurăm pentru tot ceea ce fac sportivii noştri (…). Trebuie să ne aducem aminte că această olimpiadă a venit într-o situaţie dificilă, de pandemie, condiţiile sunt dificile, sunt mai multe lucruri care trebuie să fie luate în calcul, dar eu îi felicit pe toţi”, a adăugat premierul.

Ana Maria Popescu: „Domnule ministru, să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau”

Marți, la sosirea în țară, Ana Maria Popescu i-a cerut ministrului să ia el medalia de aur la Jocurile Olimpice.

„Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost în stare să-l iau. Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de cinci milioane, dar nu e problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia” a spus Ana Maria Popescu, chiar de față cu Novak.

Tags: