Premierul Florin Cîţu prezintă lista statelor care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii: „Măsurile implementate de România sunt printre cele mai relaxate din Europa”

Premierul Florin Cîţu prezintă lista statelor care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii: Măsurile implementate de România sunt printre cele mai relaxate din Europa
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a publicat, joi, pe pagina de Facebook lista cu statele care au impus restricții de circulație pe timpul nopții. Din lista prezentată de premier rezultă că în România există încă printre cele blânde restricții de circulație pentru stoparea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel multe dintre statele prezentate de premierul Cîțu limitează circulaţia de la orele 20.00 sau 21.00.

În Franţa, circulaţia nu mai este permisă după ora 18.00, iar unele state au în prezent interdicţie totală pentru circulaţia fără motive bine întemeiate. ”Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa”, afirmă premierul.

Un alt stat care are restricții dure de circulație este Turcia, unde se interzice deplasarea populației pe timp de weekend, începând de vineri de la ora 21, până luni, ora 5. O interdicție similară se aplică și în Letonia.

Anglia și Scoția sunt regiunile unde este interzisă complet circulația persoanelor.

”Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa. Şi vă mulţumesc vouă pentru asta, pentru că aţi fost responsabili. Hai să continuăm aşa! Doar împreună putem învinge pandemia”, a scris premierul pe Facebook.

La prelungirea stării de alertă, Guvernul a decis, la propunerea CNSU, să limiteze circulaţia pe timp de noapte, în intervalul 22.00 – 05.00.