Procurorul general, Gabriela Scutea, a avut o miercuri o întrevedere cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA

Procurorul general, Gabriela Scutea, a avut o miercuri o întrevedere cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA

Procurorul general, Gabriela Scutea, a avut o miercuri o întrevedere cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, și cu Jessica Kim, reprezentantul special al Statelor Unite pentru România și Bulgaria pe tema anticorupției.

Întâlnirea de lucru a avut ca principale subiecte: combaterea corupției și a criminalității organizate, măsurile privind infracționalitatea de mediu, statul de drept, asistența tehnică oferită de Departamentul de Justiție și echipa din cadrul Ambasadei SUA în ceea ce privește formarea specializată în unele domenii prioritare pentru procurorii români, precizează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

În cadrul întrecvederii a fost reafirmat interesul pentru continuarea cooperării în domeniile menționate, procurorul general al PÎCCJ exprimând aprecierea pentru colaborarea derulată în cursul anului 2020.

Anunțul a fost făcut de ambasada SUA la Sofia într-o postare pe Facebook, în urma întâlnirii care a avut loc între Jessica H. Kim, noul reprezentant al Statelor Unite, și ministrul justiției din Bulgaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe