Promisiunile lui Victor Ponta: Venit minim de criză, ajutor pentru firme, redeschiderea școlilor, testarea gratuită a populației (VIDEO)

Promisiunile lui Victor Ponta: Venit minim de criză, ajutor pentru firme, redeschiderea școlilor, testarea gratuită a populației (VIDEO)
Foto: Victor Ponta / Facebook

Fuziunea Pro România – ALDE a fost validată duminică, într-un congres. În cadrul evenimentului, care s-a desfășurat online, Victor Ponta a anunțat cinci promisiuni pe care le vor duce la îndeplinire chiar din prima zi în care vor ajunge la guvernare: venit minim de criză, scutiri de taxe şi impozite pentru companiile care-și păstrează angajaţii, deschiderea şcolilor, testarea tuturor românilor pentru depistare infecției cu coronavirus și redarea demnității militarilor.

Promisiunile lui Victor Ponta. Ce va face Pro România după ce va ajunge la guvernare

În cadrul congresului în care a fost validată fuziunea Pro România – ALDE, a fost votat și programul de guvernare al noii formațiuni.

Promisiuni în programul de guvernare al Pro România:

  • instituirea unui venit minim de criză de 2.000 de lei, astfel încât niciun român „să nu moară de foame”,
  • sprijinirea firmelor româneşti,
  • testarea populației, decontarea testelor și a medicamentelor pentru pentru COVID-19,
  • redeschiderea şcolilor în condiții sanitare,
  • redarea demnităţii militarilor prin predictibilitatea legislaţiei,
  • investiţii pentru sănătate, agricultură şi infrastructură,
  • apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, pentru că nu trebuie „lăsam ca pandemia să fie pretextul pentru ca românii să aibă mai puţine drepturi şi mai puţină libertate”

Promisiunile lui Victor Ponta: Venit minim de criză, ajutor pentru firme, redeschiderea școlilor, testarea gratuită a populației

Victor Ponta a insistat că firmele vor fi ajutate pentru a nu da afară angajații, altfel „va fi o criză socială și economică pe care o scăpăm de sub control”.

Acesta a explicat unul dintre motivele pentru care școlile ar trebui redeschise, în condiții de siguranță sanitară: „Cei ca mine, care au copii de vârste diferite vă spun aşa: cei mai mici stau acasă, pe tabletă sau pe telefon, cel mai mare cum să-l ţin în casă? Dacă nu se duce la şcoală la 16, la 17 ani, cum să-l ţii în casă, că e ca o fiară turbată după o săptămână şi atunci ne supărăm că se întâlnesc cu prietenii şi că îşi dau COVID”.

Victor Ponta: Nu suntem de acord cu panica pe care o vedem în fiecare zi

„Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea şcolilor nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi, aşa cum nu am fost niciodată de acord că nu există coronavirus”, a ținut să sublinieze fostul premier.

Victor Ponta a mai afirmat la congresul de fuziune că Pro România are oameni care au guvernat bine țara și „care pot să o scoată din nou din criză, aşa cum au făcut şi în alte dăţi”.

Delegaţii la congresul Pro România – ALDE au votat fuziunea celor două partide cu o largă majoritate.

„Sunt absolut convins că împreună suntem mai puternici şi că putem pe 6 decembrie (…) obţine un rezultat cel puţin egal cu cel obţinut la prezidenţiale anul trecut. (…) Pe 6 decembrie, câştigăm împreună sau pierdem împreună”, a mai declarat Ponta.

El a mai spus că Pro România și ALDE ar fi obținut mai multe voturi la alegerile locale dacă ar fi candidat împreună.

Urmăriți B1TV.ro și pe