„PSD nu a murit, PSD s-a odihnit!”. Social-democrații spun lucruri trăsnite: „Când faci prea multe, se banalizează…”

PSD nu a murit, PSD s-a odihnit!. Social-democrații spun lucruri trăsnite: Când faci prea multe, se banalizează...
Foto: Inquam Photos

Viorica Dăncilă a făcut un mic turneu prin țară zilele acestea, în calitate de recent ales președinte plin al Partidului Social Democrat. Pe unde s-a plimbat, miniștri, lideri de organizații sau simpli membri de partid s-au întrecut în declarații dintre cele mai aberante.

„Am să închei plastic cu un mesaj către adversarii politici. PSD n-a murit, doar s-a odihnit”, a spus Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor.

La rândul ei, fostul ministru Doina Pană a ținut să se plângă de imaginea șifonată a PSD, în ciuda ”performanțelor” obținute de partid la guvernare: „Când faci prea multe, se banalizează”.

Declarațiile au fost făcute la conferința de alegerea noii conduceri PSD Bistrița-Năsăud.

Și la conferința PSD Mehedinţi s-au remarcat unii social-democrați.

Deputatul Vlad Bontea: ”Vă asigur că vom câştiga alegerile prezidenţiale aşa cum ne-am obişnuit şi v-am obişnuit”. (PSD a câștigat alegerile prezidențiale doar de 3 ori în ultimii 30 de ani, ultima oara în anul 2000).

Deputatul Alexandru Bălănescu: ”Să luăm ştartul în alegerile prezidenţiale şi cu tot entuziasmul să facem în aşa fel cel pentru care… cel care ne-a obstaculat tot timpul să realizăm obiectivele noastre, e vorba de actualul preşedinte Iohannis să piardă intrarea în Cotroceni fiindcă altfel iar va fi o stare conflictuală cum a mai fost, şi iar poporul va suporta anumite stângăcii dacă nu rârâisme ale celui care ar trebui să fie echidistant”

Președintele PSD Mehedinți: Dăncilă ”are și capacitatea și potențialul și determinarea de a candida în numele PSD sau în numele unei alianțe constituite în jurul PSD la funcția de președinte al României cu cele mai mari șanse”.