PSD: Guvernarea a uitat total de Planul Național de Redresare și Reziliență. Din 6 decembrie, România stă, iar guvernanții sunt ocupați doar cu lupta pe funcții

PSD: Guvernarea a uitat total de Planul Național de Redresare și Reziliență. Din 6 decembrie, România stă, iar guvernanții sunt ocupați doar cu lupta pe funcții
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a acuzat Guvernul că „a uitat total” de Planul Național de Redresare și Reziliență, deși strategia trebuie dezbătută în Parlament și trimisă Comisiei Europene până în aprilie. Social-democrații susțin că, din 6 decembrie, „România stă”, iar „guvernanții sunt ocupați doar cu lupta pe funcții”.

PSD acuză Guvernul căa uitat total de Planul Național de Redresare și Reziliență

„Suntem la final de ianuarie, iar Guvernarea a uitat total de Planul Național de Redresare și Reziliență, deși acesta trebuie dezbătut în Parlament și trimis Comisiei Europene până în aprilie.USR s-a împăunat după alegeri că miniștrii săi vor reface masiv documentul construit prost de PNL și că totul va fi gata în timp record. Realitatea este pe dos! Din 6 decembrie, România stă: guvernanții sunt ocupați doar cu lupta pe funcții. Nici vorbă de identificarea priorităților, stabilirea direcțiilor de acțiune, a obiectivelor și proiectelor ce pot fi finanțate prin PNRR.

Social-democrații au mai adăugat că, „după comportamentul aberant al PNL din noiembrie 2019, care a făcut un plan total necunoscut publicului, acum, noua putere, în frunte cu USR, a abandonat în mod sinucigaș proiectul”.

„Iar inconștiența guvernării costă! Această întârziere are efecte dramatice asupra economiei românești, care nu va dispune de fondurile necesare pentru redresare.Actuala guvernare se gândește doar la contracte pe bani publici pentru clientela politică! În loc de Plan Național de Redresare și Reziliență, ei oferă țării Planul de Nepăsare, Regres și Inconștiență!”, se mai arată în postarea PSD.

Suntem la final de ianuarie, iar Guvernarea a uitat total de Planul Național de Redresare și Reziliență, deși acesta…

Publicată de Partidul Social Democrat peMiercuri, 27 ianuarie 2021

PSD urmează să prezinte bugetul alternativ. Ce a declarat Marcel Ciolacu despre inițiativa social-democraților

PSD ar putea prezenta chiar miercuri varianta proprie de buget de stat, potrivit anunțului făcut marți de Marcel Ciolacu, care a declarat că „toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern”.

„Vă vom prezenta propunerea noastră de buget alternativ pentru România anului 2021 și, din discuțiile avute cu liderii de sindicat, am tras cu toții o concluzie evidentă, faptul că toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern, a domnului prim-ministru Cîțu Florin, fostul ministru al Finanțelor. Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare ca și ale românilor.Vom încerca în Parlament să facem modificările la bugetul de stat și să venim cu amendamentele propuse de către noi. Rămâne o majoritate nu consistentă, una fragilă în Parlament. Sperăm, chiar și din arcul guvernamental, să ne găsim corespondență și susținere în propunerile noastre de modificare bugetară. Este o îngrijorare în ceea ce privește viitorul României. Nu avem investiții majore, nu avem consum. Pur și simplu, în acest moment, avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, de salarii, de venituri, și nu în ultimul rând de disponibilizări”, declara Marcel Ciolacu.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”