Radu Banciu, despre fuziunea PMP-UNPR: Deci partidele, după ce se încaieră, după ce se urăsc și se dușmănesc, fac alianțe (VIDEO)

Radu Banciu, despre fuziunea PMP-UNPR: Deci partidele, după ce se încaieră, după ce se urăsc și se dușmănesc, fac alianțe (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre fuziunea PMP-UNPR.

Ne face o deosebită plăcere să vorbim despre Traian Băsescu, pentru că este un om aflat în actualitate. Fuziunea dintre el și fostul UNPR e pe ordinea zilei. Să vedem cum consideră fostul șef al statului că s-a realizat această absorbție.

"Din punct de vedere al distribuției politice, suntem două partide echilibrate. UNPR-ul vine cu o zestre foarte bună din punct de vedere al infrastructurii. Ei sunt foarte buni la acest capitol, noi nu prea- am făcut întâlniri în diferite parcuri, în diferite apartamente, pe la unul, pe la altul pe acasă”, a spus Băsescu. Întrebarea e, domnule președinte, dacă ați fost și pe la doamna Udrea. În fine…

”UNPR e un partid de trădători” – e o afirmație care circulă în spațiul online. Băsescu a negat că ar fi spus asta vreodată, dar a explicat că și dacă ar fi făcut această afirmație, nu ar fi fost nicio problemă, pentru că în politică totul este posibil. Evident, nea Traian Băsescu nici nu s-a ascuns. Știe cine este UNPR-ul, știm și noi cine e este UNPR-ul. Ei își trăgeau seva din fostul PPDD, o rușine de politică, dar faci alianță cu oricine atât timp cât ești mic și amărât. Sigur, dacă alții nu au reușit să-i acapareze pe cei din UNPR, au reușit cei din PMP.

Sper că sunteți mulțumiți, dragi tovarăși, nu numai cei care ne priviți, dar și jurnaliștii. Toată lumea pentru că, deși știu că ați fost văduviți de marile cioace electorale între primul și al doilea tur la alegerile locale, pentru că nu a mai avut loc al doilea tur, ei bine, vedeți cum se fac alianțele? Pentru că asta ar fi fost și atunci. Dacă asta vă place și considerați că e democratic, foarte bine. Le aveți acum. Deci partidele, după ce se încaieră, după ce se urăsc, se dușmănesc, fac alianțe.

"În politică se pot spune foarte multe lucruri – dacă aș ține cont de tot ce mi s-a spus mie, în mod categoric nu aș mai face politică. Așa că nu o sa țină nimeni cont de istoria disputelor”, a zis nea Traian. E ca la fotbal, bineînțeles: nu mai contează maniera de joc odată trecuți niște ani.

”Eu am avut o politică de afirmații reținute față de acest partid" – adică i-a înjurat moderat, precizând că nu se pune deocamdată problema unei alianțe cu liberalii”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu, despre fuziunea PMP-UNPR: Deci partidele, după ce se încaieră, după ce se urăsc și se dușmănesc, fac alianțe

#DIRECT_ONE_mm8z42#

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)