Raluca Turcan: Aș vrea ca peste un an – un an și jumătate să putem spune exact cât vor fi pensiile și peste patru ani, să aducem predictibilitate în sistemul de plată a pensiilor și salariilor (VIDEO)

Raluca Turcan: Aș vrea ca peste un an – un an și jumătate să putem spune exact cât vor fi pensiile și peste patru ani, să aducem predictibilitate în sistemul de plată a pensiilor și salariilor (VIDEO)
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că și-ar dori ca peste cel mult un an și jumătate să se ajungă la o predictibilitate în privința pensiilor din România, astfel încât atunci să se poată spune că exactitate și cât vor fi pensiile peste patru ani.

Cât va fi pensia minimă peste patru ani în România. Răspunsul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Întrebată, luni seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, la cât și-ar dori să ajungă pensia minimă în România peste patru ani, Raluca Turcan a răspuns: ”Mi-e greu să vă spun la cât va ajunge o pensie. Cert este că aș vrea ca peste un an – un an și jumătate să putem spune exact cât vor fi pensiile și peste patru ani, adică să aducem acea predictibilitate și în sistemul de plată a pensiilor, și în sistemul de plată a salariilor în sistemul public, ca să nu mai poată fi făcute tot felul de artificii în preajma alegerilor, mai ales de către oamenii politici, ci sistemul să fie unul care să te și mobilizeze și să te și recompenseze pentru munca făcută”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Muncii: Începemprocesul de recalculare a pensiilor

În aceeași emisiune, ministrul Muncii a precizat că și-ar dori ca subiectul pensiilor să fie scos de sub lupa politică. De asemenea, Turcan a anunțat că planul Guvernului este ca în acest an să înceapă procesul de recalculare a pensiilor.

”În zilele următoare voi emite un ordin prin care se evaluează toate dosarele de pensie, astfel încât ele să fie pregătite ca pe o nouă lege a pensiilor, bazată pe contributivitate și echitate să putem ajunge, sper eu în maxim un an și jumătate, la o recalculare a tuturor pensiilor din România. Procesul este unul laborios și presupune mai multe etape. Una este etapa legislativă în care trebuie să găsim o formulă care să aducă echitate, contributivitate și, da, să privim și spre pensiile speciale, pentru că nu putem face abstracție de aceste pensii, care să fie aduse la un nivel de echilibru între contributivitate și criteriul favorizant”, a explicat Raluca Turcan, precizând că pentru asta este nevoie de de 1.000 de persoaneangajate în casele de pensii pe perioadă determinată, echipamente și softuri care vo presupune nilte cheltuieli care ar urma să fie asigurate prin Programul Național de Recuperare și Reziliență.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”