Raluca Turcan (PNL): Rezultatele de la Bacalaureat nu sunt o surpriză. Ele arată eşecul sistemului educaţional și incapacitatea Guvernului de a aduce școala românească în secolul XXI

Raluca Turcan (PNL): Rezultatele de la Bacalaureat nu sunt o surpriză. Ele arată eşecul sistemului educaţional și incapacitatea Guvernului de a aduce școala românească în secolul XXI
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că rezultatele de la Bacalaureat nu sunt o surpriză, ci ele arată eşecul sistemului educaţional.
”Rezultatele de la Bacalaureat nu sunt o surpriză. Ele arată eşecul sistemului educaţional și incapacitatea Guvernului de a aduce școala românească în secolul XXI”, a scris Turcan, pe Facebook, precizând că nici în acest an examenul de la Bacalaureat nu a fost unul despre ”capacitatea elevilor de a înțelege procese și fenomene și de a-și dezvolta competențe și abilități pentru a se integra în societate și pe piața muncii”.

ȘOC MONDEN! MONICA GABOR, PRINSĂ ÎN FAPT CU MR. PINK! A FĂCUT-O ȘI CU IRINEL ÎN ROMÂNIA! IMAGINI BOMBĂ (GALERIE FOTO)

”Felicitări celor peste 86 de mii de elevi care au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Nu trebuie să uităm însă că aproape 50 de mii de elevi nu au reușit să promoveze examenul maturității.

Din păcate, nici în acest an Bacalaureatul nu a fost un examen despre capacitatea elevilor de a înțelege procese și fenomene și de a-și dezvolta competențe și abilități pentru a se integra în societate și pe piața muncii.

ȘOC ÎN TELEVIZIUNE! COVE, PRINS ÎN FAPT CU ANDREEA MARIN! E BOMBA ANULUI

Ce învață copiii după aceste examene? Că au mai puține șanse în viață? Că tot ce au muncit în ultimii 12 ani nu le va fi de folos? Că viața este nedreaptă cu cei care au posibilități mai reduse sau care locuiesc în zone izolate?

Această situație nu trebuie acceptată. Avem nevoie de schimbări și de ajutorarea noilor generații să înceapă viața cu șanse egale.

1. Trebuie să pregătim profesori mai buni prin ”Școlile de PROFESORI”.
2. Avem nevoie de o programă școlară adaptată, un plan-cadru adaptat și examene de final de an care să evalueze competențe, cunoștințe și să direcționeze absolvenții spre anumite trasee educaționale/profesionale.
3. Programele After-School (un tichet în valoare de 400 de lei pentru fiecare copil de a merge la un astfel de program de pregătire) și”Masă la Școală” (prin care fiecare elev să primească o masă caldă sau un pachet alimentar diversificat în valoare de 10 lei/zi) trebuie generalizate”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

ISPITA A RĂMAS FĂRĂ SUTIEN! DEZMĂȚ TOTAL LA INSULA IUBIRII! CE DECIZIE A LUAT ANTENA 1 (FOTO)

Ministerul Educaţiei a publicat luni primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2019. Absolvenţii nemulţumiţi de note pot depune contestații, iar rezultatele finale urmează să fie afișate la sfârşitul săptămânii. (Detalii AICI)