Raluca Turcan: Primul tronson al autostrăzii Sibiu – Piteşti devine reprezentativ pentru proiectele deblocate de Guvern, după ce ani în șir au fost uitate în sertare

Raluca Turcan: Primul tronson al autostrăzii Sibiu - Piteşti devine reprezentativ pentru proiectele deblocate de Guvern, după ce ani în șir au fost uitate în sertare
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Vicepremierul Raluca Turcan a susținut, vineri, că primul tronson al autostrăzii Sibiu – Piteşti, cel dintre municipiul Sibiu şi localitatea Boiţa, este unul reprezentativ pentru şantierele de infrastructură pe care Guvernul Orban a reușit să le deblocheze. Recent, Comisia Europeană a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro pentru construirea primei faze a acestei autostrăzi.

Raluca Turcan: Primul tronson al autostrăzii Sibiu – Piteşti devine reprezentativ

„Tronsonul Sibiu-Boița al autostrăzii Sibiu-Pitești păstrează un ritm al construcției care mă face să cred că promisiunile primelor porțiuni asfaltate în 2021, lansate la vizita trecută, sunt realizabile. Nivelul de avans al investiției (6-8%) este o confirmare în plus”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Vineri, vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au inspectat stadiul lucrărilor de pe porţiunea de autostradă, Sibiu – Boiţa.

„Împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode și alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și prefectul Mircea Crețu, am primit asigurări astăzi, într-o zi specială pentru infrastructura din România, cu privire la capacitatea constructorului de a onora și chiar depăși graficul de lucrări.

Sibiu-Boița este primul tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești și devine, iată, reprezentativ pentru șantierele de infrastructură pe care Guvernul le-a deblocat după ce ani de zile proiectele lor au fost uitate în sertare sau plimbate pe la televiziuni!”, a mai scris Turcan, pe Facebook.

Ludovic Orban a anunțat începerea licitației pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al autostrăzii Piteşti – Sibiu

Miercuri, premierul Ludovic Orban a anunțat căîn curând va începe licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al autostrăzii Piteşti-Sibiu.

„Ați văzut decizia Comisiei Europene care a aprobat finanțarea tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu. Pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu, documentația de licitație a fost avizată de Autoritatea Națională de Achiziții Publice, a fost transmisă către SEAP. Practic, se poate spune că demarează oficial licitația pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3 de pe autostrada Pitești-Sibiu. De asemenea, în cursul săptămânii viitoare va fi transmisă către ANAP, pentru controlul ex ante, acordarea avizului pe documentație și pentru tronsonul 2 Corentu-Boița. Cred că sunt vești importante și lucrurile vor merge bine astfel încât să reușim într-un termen cât mai scurt să avem autostrada care să traverseze munții și care să lege Piteștiul de Sibiu”, a declarat Ludovic Orban.

Comisia Europeană a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro, de la Fondul de Coeziune, pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„Aceasta este o garanție în momentul de față că avem banii alocați pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, primul tronson de autostradă care traversează munții și care asigură, practic, banii necesari pentru închiderea Coridorului IV, coridorului Rin-Dunăre”, a afirmat premierul, la debutul unei ședințe de Guvern de la începutul acestei luni.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”