Sala Mare a TNB, redenumită în „Sala Ion Caramitru”. Bogdan Gheorghiu: S-a pus în slujba excelenței și a schimbat realitatea cunoscută. Numele său, strâns legat de patrimoniul românesc (VIDEO)

Sala Mare a TNB, redenumită în „Sala Ion Caramitru”. Bogdan Gheorghiu: S-a pus în slujba excelenței și a schimbat realitatea cunoscută. Numele său, strâns legat de patrimoniul românesc (VIDEO)
foto: Facebook @ Bogdan Gheorghiu

Sala Mare a Teatrului Național București a fost redenumită în „Sala Ion Caramitru”, iar Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a subliniat că numele lui Ion Caramitru este strâns legat de patrimoniul românesc și de modul în care astăzi ne raportăm la păstrarea și valorificarea lui. „Uneori, poate cuvintele sunt de prisos, dar e modul nostru de a recunoaște valoarea și moștenirea lăsată de titanii cu care am avut norocul să fim contemporani”, a spus oficialul.

Bogdan Gheorghiu: „Îmi doresc ca toți cei care vor păși în Sala Ion Caramitru să îi cinstească memoria prin aprecierea teatrului și prin aplauze”

„Este un privilegiu să mă aflu aici alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru, în fața instuției-fanion pentru teatrul românesc, și să fiu parte a unui gest de normalitate. Redenumirea Sălii Mari a Teatrului Național București în «Sala Ion Caramitru» este modul prin care ne asigurăm astăzi că moștenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generațiile viitoare. Atât din poziția de ministru al Culturii, de manager al Teatrului Național I. L. Caragiale sau de actor, s-a pus în slujba excelenței și a schimbat realitatea cunoscută. Numele său este strâns legat de patrimoniul românesc și de modul în care astăzi ne raportăm la păstrarea și valorificarea lui, de UNITER, al cărei președinte a fost ales chiar din 1990, de la constituirea acestei Uniuni Teatrale, dar și de gala pe care o prezenta în fiecare an, și nu în ultimul rând de Revoluția din 1989”, a declarat ministrul Culturii.

Numele lui Ion Caramitru, mai spune Bogdan Gheorghiu, este legat „și de capacitatea extraordinară de a aduce oamenii împreună, de a crea idealuri, de a genera amintiri”.

„Îmi doresc ca toți cei care vor păși în Sala Ion Caramitru să îi cinstească memoria prin aprecierea teatrului și prin aplauze, așa cum și maestrul și-ar fi dorit. Talentul său a marcat fiecare rol interpretat și l-a făcut cunoscut dincolo de granițele țării. Uneori, poate cuvintele sunt de prisos, dar e modul nostru de a recunoaște valoarea și moștenirea lăsată de titanii cu care am avut norocul să fim contemporani”, a adăugat ministrul Bogdan Gheorghiu.

La ceremonie a participat și premierul Florin Cîțu, care a subliniat că moștenirea lăsată de Ion Caramitru „nu se va pierde niciodată”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său