SCANDAL POLITIC! E demisia momentului în plin SCANDAL DE CORUPȚIE! Detalii de ultim moment

SCANDAL POLITIC! E demisia momentului în plin SCANDAL DE CORUPȚIE! Detalii de ultim moment
Foto: Universul argesean

Secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, a declarat joi că organizaţia nu are altă opţiune decât „să accepte” demisia fostului său preşedinte chinez, acuzat de corupţie de către Beijing după ce a dispărut misterios în timpul unei vizite în China.

„A fost o situaţie dificilă pentru organizaţie”, a recunoscut în faţa presei secretarul general, scrie agerpres.

A doua zi după demisia lui Meng, comunicată prin e-mail organizaţiei cu sediul la Lyon (estul Franţei), Ministerul Securităţii Publice chinez a anunţat că acesta „a acceptat mită şi este suspectat că a încălcat legea”, fără alte precizări.

Spunând că a fost vorba de evenimente „regretabile”, Sock a explicat că Interpol „a îndemnat insistent China să furnizeze mai multe detalii şi informaţii despre ce s-a întâmplat cu exactitate”, subliniind că organizaţia trebuie să se împace cu această situaţie.

„Trebuie să acceptăm, aşa cum o facem cu oricare altă ţară, că această ţară ia decizii suverane, iar dacă această ţară ne spune: ‘am deschis anchete, ele sunt în desfăşurare, preşedintele demisionează’ (…), atunci trebuie să acceptăm”, a declarat el.

Întrebat despre informaţiile primite de la Beijing, Stock a precizat că el ştie doar că Meng se află în prezent în China şi că faptele de corupţie menţionate nu vizează în niciun fel activităţile sale din cadrul Interpol.

Tags: