Socialiştii europeni şi PSD-iştii se dezic de Adrian Severin: Ponta îi cere demisia din partid şi din PE

Socialiştii europeni şi PSD-iştii se dezic de Adrian Severin: Ponta îi cere demisia din partid şi din PE
Foto: evz.ro

Reprezentanţii socialiştilor europeni au anunţat, marţi, excluderea lui Adrian Severin din toate funcţiile deţinute în acest grup. Aceştia îi cer totodată demisia din Parlamentul European. Acelaşi lucru i-l cere şi liderul PSD, Victor Ponta, care mai solicită de asemenea retragerea sa din Partidul Social Democrat. Anunţurile vin în urma dezvăluirilor incriminatorii făcute de jurnaliştii britanici de la Sunday Times.

„Biroul grupului S&D din PE a confirmat, marţi, excluderea europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de corupţie, din toate poziţiile deţinute şi i-a cerut acestuia să demisioneze din Parlamentul European”, se arată într-o declaraţie a grupului socialiştilor şi democraţilor din PE remisă, marţi, agenţiei Mediafax.

„Independent de rezultatul anchetei din PE sau din altă parte, domnul Severin a deţinut funcţii înalte în propria ţară, dar şi pe plan internaţional, aşa că ştie foarte bine ce înseamnă responsabilitatea politică şi morală. De aceea, sper că va părăsi Parlamentul European pentru a nu afecta şi mai mult această instituţie”, se arată într-o declaraţie a lui Martin Schulz anexată materialului citat.

Ponta îi cere demisia din PSD şi din PE

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, preşedintele PSD, Victor Ponta , a declarat că Adrian Severin trebuie să demisioneze din partid şi din Parlamentul European, fiind convins că eurodeputatul nu este victima unor conspiraţii, ci a propriilor sale erori.

„Lucrurile sunt clare”, a declarat Victor Ponta. Adrian Severin „a greşit şi trebuie să-şi asume responsabilitatea politică” , a adăugat liderul PSD.
Preşedintele PSD a mai spus, marţi, că îşi doreşte ca ancheta PE să stabilească, dincolo de responsabilitatea politică, orice altă responsabilitate, iar dacă se va dovedi că Adrian Severin este nevinovat, îşi va cere scuze.

Scandalul de corupţie a fost declanşat de o anchetă a cotidianului britanic The Sunday Times, care a dezvăluit numele a trei europarlamentari (Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser, foşti miniştri de externe), care s-ar fi declarat dispuşi să-şi ofere serviciile politice în schimbul unor sume de 100.000 de euro.

Ponta îi cere demisia lui Severin

Ultima oră
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:37 - Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS: De luni voi fi președintele PNL, iar negocierile se vor purta cu mine (VIDEO)
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”
21:20 - Florin Cîțu dă vina pe USR și AUR pentru eșecul campaniei de vaccinare: Un partid care spune că promovează vaccinarea se duce lângă un partid care este împotriva, atunci românii nu mai înțeleg nimic (VIDEO)