Sorin Cîmpeanu: Copilul meu a fost și el elev și a avut de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru. Datele despre profesia părinților nu au niciun fel de relevanță pentru profesori (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Copilul meu a fost și el elev și a avut de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru. Datele despre profesia părinților nu au niciun fel de relevanță pentru profesori (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat de ce s-a luat decizia de a nu mai fi trecute în catalogul școlar date despre profesia părinților. Oficialul spune că aceste informații nu au niciun fel de relevanță pentru profesori și că veniturile familiei sunt luate în calcul doar în cazul elevilor care fac solicitare de sprijin de bursă.

Sorin Cîmpeanu: Nu vrem să promovăm false ierarhii

Întrebat luni de ce s-a luat decizia de a nu le mai cere elevilor date despre profesia părinților, informații care până acum erau trecute în catalogul școlar, ministrul Educației a explicat: „Este foarte simplu, acele date nu au niciun fel de relevanță pentru profesori. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie, să spunem mai jos pe o ierarhie pe care nu o asum din perspectivă socială, deci pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educație al tuturor copiilor. Pe de altă parte, aceste informații care nu îl ajută pe profesor în evaluare, pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă, standardizată, să măsoare progresul elevului și niciun fel de alte criterii, aceste criterii vor face parte din dosarul de ajutor social pentru că sunt acele burse al căror cuantum tocmai vrem să îl modificăm, să îl ridicăm, și în afara de bursele de perfomanță și de bursele de merit, pentru bursele de studiu și pentru bursele de ajutor social veniturile părinților sunt luate în calcul. Sunt luate în calcul pentru acei elevi care fac solicitare de sprijin de bursă”.

„Nu o să mă raportez la experiențele altora, dar am avut și eu copil care a fost elev și care a avut pe de o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alții care îl plăceau pe tatăl lui ministru. Toate aceste lucruri sunt incorecte, nu sunt tolerabile, iar această reglementare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.