Sorin Cîmpeanu, despre situația școlilor la incidențe mari: Dacă rata de infectare crește foarte mult, DSU dispune carantinarea localității, iar atunci se precizează și activitățile care se mai pot desfășura și care nu (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre situația școlilor la incidențe mari: Dacă rata de infectare crește foarte mult, DSU dispune carantinarea localității, iar atunci se precizează și activitățile care se mai pot desfășura și care nu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat că ordinul de carantinare este actul prin care se stabilește ce activități se mai pot desfășura într-o localitate în care se declară carantină. Precizările oficialului vin în contextul în care autoritățile au eliminat pragul de incidență de la care se închideau școlile – 6 la mia de locuitori.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, precizări despre situația școlilor aflate în localități cu incidențe foarte mari

Întrebat luni ce se va întâmpla cu școlile dacă rata de infectare crește și mai mult, ministrul Educației a explicat: „În condițiile în care rata de infectare crește foarte mult, Departamentul pentru Situații de Urgență poate dispune carantinarea acelei localități. Prin ordinul de carantinare, se precizează și activitățile esențiale care se pot desfășura, precum și activitățile care nu se mai pot desfășura în cazul carantinării, știut fiind faptul că declararea carantinei depinde nu numai de rata de incidență din localitate, ci și de mulți alți factori pentru îndeplinirea unui punctaj de 60 de puncte. E o procedură specifică DSU”.

În România sunt în scenariul roșu 185 de orașe, iar cele mai mari incidențe au fost înregistrate în: Bragadiru, județul Ilfov – 14,12; Videle, județul Teleorman – 12,11; Popești-Leordeni, județul Ilfov – 12,08.

Rata de infectare din București a ajuns la 9,64, arată bilanțul transmis luni de autorități, când au raportat 8.292 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național. În județul Ilfov, indicatorul este la 9,98.

Ultima oră
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România. Cunoscuta autoare de cărți pentru copii se mută în Țările de Jos
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
20:39 - Mircea Geoană: Suntem dispuși să confirmăm o realitate pe care Federația Rusă continuă să o distorsioneze. Scutul antirachetă de la Deveselu e pur defensiv și se referă la riscuri de natură balistică din Orientul Mijlociu (VIDEO)