Sorina Pintea a anunțat evaluarea tuturor spitalelor private. Cele care nu respectă regulile vor fi închise

Sorina Pintea a anunțat evaluarea tuturor spitalelor private. Cele care nu respectă regulile vor fi închise

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este de părere că Sibiul este puțin pregătit pentru organizarea Summit-ului European din 2019, din cauza stării în care se află spitalele din oraș.

Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu va reabilitat la timp pentru întâlnirea oficială și ministrul va apela la unitățile medicale private pentru a putea face față.

Totodată, potrivit declarațiilor Sorinei Pintea, spitalelor care încalcă regulile le vor fi retrase autorizațiile de funcționare.

Apelul făcut la spitalele private vine în contextul în care Sorina Pintea a criticat funcționarea acestora, spunând că nu respectă regulile.

„Eu nu am orgolii când este vorba despre pacienți”, a spus ministrul Sănătății referitor la acest subiect, într-un interviu pentru RFI.

Aceasta a lămurit faptul că va colabora cu orice spital privat care îi respectă pe bolnavi, asigurându-le îngrijirile medicale de care au nevoie.

„Colaborez cu spitalele care au grijă de pacienți cu adevărat. Pentru că aici, în Sibiu, vor fi mult mai mulți oameni decât sunt în mod normal, categoric aleg să colaborez și cu un spital privat. Nu îmi pun problema să nu o facem”, a explicat Sorina Pintea.

Totodată, ea a vorbit și despre felul în care funcționarea spitalelor private ar trebui controlată, argumentând că această sarcină nu este în fișa postului ei.

„Ar fi trebuit ca această evaluare să fie făcută de cei care sunt îndreptățiți să facă asta, de Direcțiile de Sănătate Publică, de Casele de asigurări de sănătate, care intră în contract cu aceste spitale. Sunt autorități care sunt abilitate să facă acest lucru.

Pe de altă parte, trebuie să așteptăm rezultatele anumitor comisii de anchetă, să spună exact ce se întâmplă sau cum se întâmplă”, a declarat ministrul.

Ultima oră