Ștefan Florescu (PMP), despre creșterea de pensii anunțată de guvernanți: Ne încântă cu cifre oricum derizorii. M-am săturat de această coaliție, că ei se fac că se ceartă, iar oamenii suferă în continuare (VIDEO)

Ștefan Florescu (PMP), despre creșterea de pensii anunțată de guvernanți: Ne încântă cu cifre oricum derizorii. M-am săturat de această coaliție, că ei se fac că se ceartă, iar oamenii suferă în continuare (VIDEO)
Foto: Ștefan Florescu / Facebook

Ștefan Florescu, vciepreședinte PMP, s-a arătat extrem de nemulțumit de majorarea de pensii cu 12,5% anunțată de coaliția PSD – PNL – UDMR. Acesta a subliniat că banii în plus nici vorbă nu vor fi suficienți pentru pensionari, mai ales că vor veni facturile de iarnă, iar alimentele și medicamentele vor continua să se scumpească.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Florescu (PMP), nemulțumit de majorarea de pensii anunțată de coaliția de guvernare

„Eu m-am săturat de această coaliție PNL – PSD, că ei se fac că se ceartă acolo, la televizor ies și se împung unii pe alții, iar oamenii suferă în continuare. Deci e o mascaradă de alba – neagra între politcieni, iar opinia publică doar stă și așteaptă, pensionarii așteaptă pensiile mărite, dar o să vedem peste 6 luni, când ei nu vor mai avea bani nici de medicamente, nici de întreținere, cu ce vor trăi pensionarii.

Una e să mărești acum pensiile cu 12,5%, iar în ianuarie să-ți vină facturile pe decembrie. O să vedem atunci dacă pensionarii, după ce se măresc prețurile la combustibili, alimente și medicamente și la orice alte produse vor mai avea cu ce să trăiască cu acești 12,5% pe care-i promite statul azi.

Că, până la urmă, doar promite azi. Să vedem dacă în ianuarie vor intra banii în bugetul pensionarilor.

Poate ne încântă cu niște cifre oricum derizorii ca să treacă sărbătorilor, dar după ce pensionarii se vor împrumuta ca să-și cumpere o bucățică de carne pentru Crăciun, vom vedea în ianuarie când primesc facturile cu ce o să le plătească”, a declarat Ștefan Florescu, pentru B1 TV.

Cum s-au înțeles guvernanții în privința pensiilor

Amintim că, luni seară, liderii coaliției de guvernare s-au înțeles ca pensiile să fie majorate cu 12,5%, iar vârstnicii cu pensii sub 3.000 de lei să mai primească și niște ajutoare:

  • 500 de lei pentru cei cu pensii până în 1500 de lei (1.000 de lei în total)
  • 400 lei pentru cei cu pensii intre 1500 si 2500 lei (800 de lei în total)
  • 300 lei pentru cei cu pensii intre 2500 – 3000 de lei (600 de lei în total)

De asemenea, ei au mai convenit ca alocațiile să fie actualizate cu rata inflației.

În privința majorării salariului minim, ei nu au ajuns la nicio concluzie deocamdată.

Urmăriți B1TV.ro și pe