Stelian Ion: E important să avem un echilibru între dreptul de a protesta și dreptul la sănătate. Restricțiile sunt mult mai dure în alte state din Europa (VIDEO)

Stelian Ion: E important să avem un echilibru între dreptul de a protesta și dreptul la sănătate. Restricțiile sunt mult mai dure în alte state din Europa (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Stelian Ion, ministrul Justiției, a vorbit despre protestele anti-restricții din țară, luni seară, pe B1 TV, și s-a arătat de părere că în alte state europene măsurile pentru combaterea pandemiei sunt mult mai dure decât în România. „Trebuie să dăm dovadă de umanitate, de empatie unii față de alții, și să înțelegem că oamenii mor în spitale sau în afara spitalelor”, a adăugat demnitarul, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Justiției, pe B1 TV. Ce a spus Stelian Ion despre protestele anti-restricții și situația epidemiologică din țară

„Ce este important este să avem un echilibru între dreptul de a protesta, pe care l-am exercitat mulți români de-a lungul timpului, și dreptul la sănătate. Despre asta este vorba în prezent și atunci, punând în balanță cele două drepturi foarte importante, dincolo de discuțiile politice și de faptul că un partid sau altul, sau mai multe partide împreună se înțeleg atât de bine din priviri și scot lumea în stradă, împing sindicaliștii să scoată lumea în stradă, împing, am văzut niște tineri foarte, dar n-aș vrea să împrumut in dicursul acela, pentru că îmi amintesc de discursul ăsta acum câțiva ani de zile – cert este că, dincolo de aspectele acestea, trebuie să dăm dovadă de umanitate, de empatie unii față de alții, și să înțelegem că oamenii mor în spitale sau în afara spitalelor”, a declarat ministrul Justiției.

Stelian Ion consideră că situația epidemiologică este una „gravă”.

„Aceste restricții nesuferite pentru noi toți – nu cred că există om căruia să îi placă să poarte acea mască pe față – sunt importante. În alte state din Europa, spre exemplu, ele sunt mult mai dure decât în România. Aceste măsuri nu se iau pe bază de arbitrariu, că vrea un politician anume. Vă dați seama, să fii la putere și să impui restricții nu este nicio plăcere, absolut nicio plăcere, o faci foarte dozat, așa, cu foarte mare grijă, dar aceste recomandări vin din partea specialiștilor, din partea medicilor, care sunt disperați efectiv de ceea ce văd prin spitale, văd moartea în jurul lor. Nu vreau să fiu patetic, dar asta se întâmplă la fiecare pas prin spitale”, a mai spus Stelian Ion.

În opinia sa, „suntem împărțiți în două tabere extreme”.

„Ideea asta de a lua măsuri, de a avea niște restricții până când trec valurile acestea de pandemie și revenim la normal, acestea sunt importante și nu trebuie să cădem în extrema aceea de a promova lipsa oricărei restricții, gata, pandemia nu există, este o conspirație mondială – e total greșit. Ne riscăm viața și oamenii aceștia trebuie să înțeleagă. Respect foarte mult dreptul la protest, e foarte important într-o societate democratică să te poți exprima, dar în momentul în care este periclitată sănătatea celui din jur eu cred că statul trebuie să fie foarte ferm pe poziții și să știe foarte clar ce are de făcut. Trebuie respectate regulie, categoric. Am stabilit niște reguli, ele sunt egale pentru toți”, susține ministrul Stelian Ion.

Urmăriți B1TV.ro și pe