Surse: Telefoane bruiate la discuția din PNL despre relația tensionată cu PSD / Lider liberal: Sunt nemulțumiri mari că PSD ne încalecă

Surse: Telefoane bruiate la discuția din PNL despre relația tensionată cu PSD / Lider liberal: Sunt nemulțumiri mari că PSD ne încalecă
Lucian Bode îl ceartă pe Nicolae Ciucă pentru modul în care s-a exprimat în cadrul unei conferințe. Captură Video: PNL / Facebook

Liderii organizațiilor județene din PNL au avut o ședință convocată în grabă, duminică seară, la Vila Lac din București, și au vorbit despre relația cu PSD și UDMR, dar și despre problemele primarilor, susțin surse liberale pentru G4Media, care spun că întâlnirea a durat mai bine de cinci ore, timp în care telefoanele au fost bruiate.

Telefoanele ar fi fost bruiate la discuția din PNL despre relația tensionată cu PSD

În cadrul ședinței de la Vila Lac a fost abordată și relația cu PSD, în contextul atacurilor lansate de social-democrați la adresa liberalilor, fiind puse în discuție protocolul coaliției de guvernare și rotația din mai.

Deși președintele PNL, Nicolae Ciucă, ar fi fost mai degrabă în favoarea unui schimb mai amplu cu PSD, liderii liberali din teritoriu au înclinat să nu accepte nicio modificare a protocolului.

„Nu suntem de acord cu nicio înțelegere cu PSD în plus față de ce există deja în protocol”, a declarat un lider liberal pentru G4Media.

PSD sugerase că, după rotația de premier, anumite ministere vizate de schimbările prevăzute în protocol ar trebui să rămână cu același ministru la conducere. „Nu schimbi jucătorii care performează”, declara recent secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu.

„Sunt nemulțumiri mari că PSD ne încalecă. PSD cere pe pagina oficială demisia de miniștri PNL, au început campania de racolat primarii, din păcate toată lumea e îngrijorată de situația de după rocadă. Dacă acum PSD se comportă așa, cum va fi după ce au și premierul?”, a declarat un lider PNL pentru G4Media.

Nicolae Ciucă le-ar fi cerut liberalilor să nu îi atace pe liderii celorlalte partide din coaliție, în speță Marcel Ciolacu de la PSD și Kelemen Hunor de la UDMR.

Pe de altă parte, liberalii au căzut de acord să înceapă atacurile la adresa AUR, având în vedere sondajele.

Liderii PNL au programate două ședințe și pentru ziua de luni – la ora 11 va începe Biroul Permanent Național, iar la 18 ar urma să aibă loc ședința grupurilor reunite din Camera Deputaților și Senat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)
22:43 - Centrele comerciale moderne ocupă 4 milioane de metri pătrați în România / 2023: „un an cu un ritm susținut de proiecte noi”