Teodor Atanasiu, la ieşirea de la audierile DNA: Sunt cercetat ca învinuit pentru că aș fi folosit bani sau autocare ca să duc lumea la vot

Teodor Atanasiu, la ieşirea de la audierile DNA: Sunt cercetat ca învinuit pentru că aș fi folosit bani sau autocare ca să duc lumea la vot
Foto: informatiadealba.ro

Fostul ministru Teodor Atanasiu, președinte al PNL Alba, a fost audiat joi la Direcția Națională Anticorupție Cluj. La ieșirea de la audieri, acesta a explicat că este cercetat ca învinuit pentru că ar fi folosit bani sau autocare pentru a duce lumea la vot.

El a explicat că este audiat în calitate de învinuit, DNA motivând acest lucru prin faptul că „am folosit bani sau alte mijloace, cum ar fi autoturisme sau autocare, ca să ducem lumea la vot și am influențat în mod nefast viitorul României și căderea lui Băsescu,” relatează Mediafax.

Atanasiu consideră că plângerea a fost făcută pentru a se demonstra acuzațiile aduse de ambasadorul american Mark Gitensten, de președintele suspendat Traian Băsescu și de membrii PDL. Mai exact, că unii dintre cei 7,5 milioane de oameni ar fi fost cumpărați de Atanasiu, „de Nicoară și de Antonescu,” a mai spus președintele PNL Alba la ieșirea de la audieri.

Acesta susține că nu are cunoștință cine mai este audiat în dosar.

Fiul actualului ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu, Samson Dobrițoiu, a fost citat la Parchet în legătură cu presupuse infracțiuni comise la referendum. În aceeași anchetă, este vizat și fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu. Procurorii au suspiciuni că ei și-ar fi folosit influența politică pentru a organiza și chema cetățenii la vot.

Vezi AICI mai multe detalii despre anchetele procurorilor

Ultima oră
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea a USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”
15:00 - Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, Florin Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
14:52 - Creare-magazinonline.ro – solutia perfecta pentru realizare magazin online si creare solutii eCommerce
14:48 - Acum, ca s-a lansat aplicatia de amanet online, scapi de griji simplu și rapid!
14:46 - Prima declarație a Alinei Eremia, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Aveam sistemul imunitar slăbit”