Teodor Meleșcanu, despre o eventuală demisie de la MAE după votul din diaspora: „Nu am niciun fel de apăsare”

Teodor Meleșcanu, despre o eventuală demisie de la MAE după votul din diaspora: „Nu am niciun fel de apăsare”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu,  spune că nu are nimic să-și reproșeze în ceea ce privește organizarea procesului de votare în turul 2 al alegerilor prezidențiale, arătând că nu are „nicio apăsare”.

„Faptul că am crescut de două ori şi jumătate numărul de votanţi e un motiv de contestare, dar mai degrabă din partea PSD. În realitate, Iohannis a fost ales şi pentru că în străinătate a mers votul mai bine. Nu e numai votul din ţară. Aşa că nu văd… dar sigur e dreptul fiecăruia să conteste. Oricum, e o situaţie destul de complicată şi o să vedem ce se întâmplă. Nu am niciun fel de apăsare. Nu mai tot băga MAE, că nu are nicio atribuţie, nu are competenţe în domeniul ăsta, decât să pună la dispoziţie localuri, personal şi mijloace de comunicaţie”, a afirmat Meleșcanu, într-un interviu pentru stiripesurse.ro.

Întrebat care este concluzia sa cu privire la votul din diaspora, ministrul arată că măsuruile de fluidizare au făcut diferența față de primul tur. Cu toate acestea, sute de oameni au primit spray lacrimogen în ochi din partea polițiștilor pentru a părăsi secțiile de votare, unde așteptaseră ore întregi fără să poată vota.

„Vă rog să faceţi comparaţia cu primul tur şi o să vedeţi atunci ce au însemnat măsurile de fluidizare a votului. Dacă doriţi. Dacă nu, puteţi spune că nu contează câţi au votat, contează câţi au rămas pe dinafară. Câţi au rămas pe dinafară nu am încă cifra. Iar intervenţii cu probleme, cu un număr mai mare, care au protestat şi cu intervenţia poliţiei, nu au fost decât la Paris, Bonn şi la Londra şi la Castillon în Spania. Repet, nu noi ne ocupăm de aceste treburi”, a mai spus Meleșcanu.

„Majoritatea oamenilor contestă pentru că asta e ceea ce le spuneţi – că MAE nu a făcut secţii, MAE nu a vrut să prelungească. Ori nu e treaba nostră. Toate solicitările care ne-au venit de prelungire, de creare de noi secţii s-au trimis la BES, care, împreună cu BEC, le-a prelucrat şi a dat decizii”, a mai spus ministrul.

Votanții români din Paris, dispersați cu gaze lacrimogene