Eugen Tomac: „România trebuie să recunoască prima guvernul de la Chişinau, altfel vom părea ridicoli dacă vom transmite felicitări după Estonia sau alte state europene”

Eugen Tomac: România trebuie să recunoască prima guvernul de la Chişinau, altfel vom părea ridicoli dacă vom transmite felicitări după Estonia sau alte state europene
Sursă foto: Facebook / Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, o felicită pe Maia Sandu pentru curajul de a intra în lupta politică de la Chişinău şi a prelua Guvernul unei ţări în care oligarhul Vladimir Plahotniuc controlează aproape totul din umbră.

Acesta cere, de asemenea, autorităţilor române să fie primele care ies public şi recunosc noul Guvern de la Chişinău pentru că altfel vom fi din nou ridicoli dacă ne întrece Estonia, precum a făcut la ONU în concursul pentru obţinerea mandatului la Consiliul de Securitate.

„Am multe puncte de vedere diferite față de liderii politici proeuropeni de la Chișinău și îmi este silă de loazele din jurul lui Dodon, dar nu pot să nu salut mișcarea curajoasă de azi.

R. Moldova face primul pas pentru a ieși, timid, din izolare. Uniunea Europeană va fi alături și ne vom ocupa de la Bruxelles pentru ca românii de peste Prut sa fie sprijiniți consistent in următoarea perioadă.

România încă se uita, din păcate, mirată și ușor dezorientată pentru că politica noastră externă din ultimii ani este identică cu politica ridicatului din umeri: “nu știu”, “nu ma pricep”, “nu ma bag”.

Maia Sandu merită felicitată pentru acest curaj de a-și asuma, intr-un moment foarte tensionat, un rol foarte important pentru parcursul celui de al doilea stat românesc.

România trebuie sa recunoască prima guvernul de la Chisinau, altfel vom părea ridicoli dacă vom transmite felicitări după Estonia sau alte state europene.”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Reamintim că socialiştii şi pro-europenii din blocul ACUM au ajuns la un acord privind majoritatea parlamentară şi instalarea unui guvern condus de Maia Sandu. Cu toate acestea, oligarhul Plahotniuc a replicat prin Curtea Constituţională care a declarat neconstituţional decretul de numire a Maiei Sandu şi l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Igor Dodon.

Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri