Traian Băsescu, despre dosarul privind finanțarea campaniei din 2009: Oare când erau adunați la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor știau că sunt prea multe panouri care nu justifică resursele partidelor sau nu? (VIDEO)

Traian Băsescu, despre dosarul privind finanțarea campaniei din 2009: Oare când erau adunați la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor știau că sunt prea multe panouri care nu justifică resursele partidelor sau nu? (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit miercuri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” despre dosarul în care a fost trimisă în judecată fiica sa, Ioana, alături de Elena Udrea și alți oameni de afaceri, cu privire la finanțarea campanieie electorale din 2009.

Băsescu susține că, în general, oamenii de afaceri bat la ușa partidelor în timpul campaniilor electorale.

”Nu e vorba de nicio băgare a mâinii în ușă pentru cineva să finanțeze campanii. În campanii vin oamenii de faceri peste partide.În mod cert, nu Ioana l-a căutat pe directorul de la Oil Terminal care e singura companie de stat care se pare că a plătit o publicitate de 108 mii de lei, o publicitate care nu s-a făcut, ci directorul de la Oil Terminal a venit peste ea la serviciu.

Individul, mi-a spus Ioana, pur și simplu voia să ajungă la mine să-mi spună cât de important e Oli Terminal, ca și cum eu, care am descărcat 12 ani țiței la Oil Terminal în Constanța, nu știam cât de important este.

Eu îmi cunosc copilul, vă asigur că niciodată nu i-ar fi spus directorului ăla «auzi, știi ceva, plătește tu niște facturi restante rămase de la tata de la campanie».

Vin ca slugile în campanie, după care, când îi prinde cu altceva DNA, își fac declarațiile ca să își ușureze soarta.

În mod cert, acest director a căutat-o pe fiica mea și nu fiica mea pe el.

De regulă, cei care caută un partid, le cam caută pe toate, și mai mari și mai mici că nu se știe ce alianțe se fac după alegeri.

(…)

De regulă ei (oamenii de afaceri – n.r.) spun că ei vor să sprijine democrația. Nu prea s-au pricopsit cu contracte date degeaba, doar dacă au câștigat licitații.

Foarte mulți oameni de afaceri bat la ușa partidelor în campaniile electorale”, a declarat fostul președinte.

Traian Băsescu, despre dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

#DIRECT_ONE_lr7b83#

Referindu-se la ancheta procurorilor, Băsescu susține că ar trebui pedepsiți cei care ”au dus acasă” banii de campanie.

”Eu i-aș pedepsi pe cei care au primit bani de campanie și i-au dus acasă.

Eu aș întreba altceva, oare când erau adunați la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor, când stăteau cu sufletul la gură să vadă cine iese președinte, știau că sunt prea multe panouri care nu justifică resursele partidelor sau nu? S-au gândit atunci să pună de o anchetă penală?

Le tremurau chiloțeii să fie renumiți, azi sunt zmei. Eu cred că sunt mai imorali decât oamenii politici, unii dintre ei”, a spus Băsescu.

Când crede că se va deschide la DNA un dosar despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2014, Băsescu a răspuns: ”După ce nu va mai fi Iohannis președinte”.

Traian Băsescu: Oare când erau adunați la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor știau că sunt prea multe panouri care nu justifică resursele partidelor sau nu?

#DIRECT_ONE_2znb9t#

Tags: