USR a decis să se poziționeze împotriva redefinirii familiei. Surse: Nicușor Dan și-ar fi prezentat demisia, dar s-a răzgândit

USR a decis să se poziționeze împotriva redefinirii familiei. Surse: Nicușor Dan și-ar fi prezentat demisia, dar s-a răzgândit

UPDATE: Nicușor Dan a transmis că singura știre despre USR de miercuri este că Biroul Național al partidului a luat o decizie.

”Biroul Național al USR a luat o decizie. E singura știre pentru azi. Până pe 11 iunie mult succes candidaților USR din Târgu Jiu, Bușteni, Lupeni, Craiova, Roman, Almaș și Covăsânț din județul Arad”, a fost reacția scurtă a lui Dan, pe Facebook.

Deputatul Ionuț Moșteanu, membru în Biroul Național al USR, a declarat pentru Revista 22: ”Am plecat, în jurul orei 20.00, dintr-o ședință de Birou Național destul de aprinsă, pentru a merge la o emisiune TV. Cred că s-au spus lucruri la nervi. Urmează o noapte liniștită pentru toți și mâine dimineață vom vedea ce este.Cât eram în ședință, Nicușor Dan a anunțat că demisionează, dar cred că era parte dintr-o negociere mai mult. Aanunțat că demisionează în cazul în care se va lua o anumită decizie (dacă partidul se poziționează în problema modificării Constituției – n.r.). Noaptea e un sfetnic bun și sper să nu demisioneze”.

UPDATE: Purtatorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat că nu există înregistrată în acest moment o demisie scrisă a lui Nicusor Dan. Totuși, acesta a amenințat cu demisia în cadrul BN.

”Nu exista nicio demisie inregistrata, spritele s-au incins, Nicusor Dan a amenintat cu demisia, dar nu exista niciun document scris, vedem maine. Singurul element clar e ca exista aceasta decizie in ce priveste modificarea Constitutiei”, a declarat Barna, pentru Revista 22.

UPDATE: Ciprian Ciucu a transmis pe Facebook faptul că Nicușor Dan s-ar fi răzgândit și nu mai demisionează.

”Cică nu-şi mai dă demisia. Rugăminți etc. Drama queen…”, a fost postarea ironică a liberalului.

Biroul Național al USR a decis cu majoritate de voturi ca Uniunea să se poziționeze public împotriva modificării Constituției în sensul definirii familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, a transmis Vlad Alexandrescu, pe Facebook.

În acest context, pe surse a apărut informația că Nicușor Dan și-a prezentat demisia de la conducerea partidului.

La ședința anterioară a BN, Dan ar fi amenințat că demisionează de la conducerea USR dacă partidul se va poziționa public împotriva modificării Constituției. Informația a fost făcută publică de către deputatul USR Cristian Ghinea, pe Facebook.

Ghinea a mai scris că la ședința respectivă mai mulți membri ai BN au ”cedat șantajului” și până la urmă au votat pentru amânarea luării unei decizii în acest sens. Tocmai de aceea votul a fost dat abia miercuri.

”A fost o ședință lungă a noului Birou Național, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Cătălin Drulă: USR ca partid să se poziționeze împotriva schimbării Constituției. Se contura o majoritate clară pentru susținerea propunerii. Moment în care Nicușor Dan a amenințat că își dă demisia dacă partidul se va poziționa. Mai mulți membri au cedat din păcate acestui șantaj. L-am anunțat atunci pe Nicușor Dan că dacă nu avem o decizie e momentul să își asume personal acest lucru și că eu m-am săturat să răspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului și nu le asumă personal. Emoția produsă de anunțul său a făcut să se voteze pentru amânare. Deci, s-a amînat prin vot (m-am opus și amânării) pentru miercuri”, a scris Ghinea, acum două zile.

Tot atunci, Ghinea l-a acuzat pe Nicușor Dan că acceptă democrația în partid doar când îi convine lui: ”Congresul USR ne-a dat un mandat clar pentru o conducere colectivă. Nicuşar Dan crede altfel. Congresul ne-a dat un mandat clar – toți membrii România 100 care au candidat au intrat în BN al USR – pentru ca cele două forţe reformiste să meargă împreună. Acest mandat este acum ridiculizat de Nicușor Dan și de garda sa pretoriană. Democrația internă e acceptată cât vrea Nicuşor Dan, care fie schimbă regulile, fie mută atribuții daca nu iese bine la vot fie amenință cu demisia. Not fun totuşi”.