Victor Ponta: „Într-o perioadă ca acum, discuțiile despre măriri de taxe sperie vânatul” / Despre inflațiile record: „Putin e un criminal, dar nu el a printat euro și dolari” (VIDEO)

Victor Ponta: „Într-o perioadă ca acum, discuțiile despre măriri de taxe sperie vânatul” / Despre inflațiile record: „Putin e un criminal, dar nu el a printat euro și dolari” (VIDEO)

Victor Ponta a declarat marți, pentru B1 TV, că nu vede la guvernanți niciun fel de politică economică a României. Fostul premier s-a întrebat ce va face Guvernul până la anul, când expiră plafonarea prețurilor la energie și gaze. Asta pentru că după ce măsura va expira, prețurile își vor continua creșterea. Ponta a mai spus că nu susține taxarea mai mare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu pe B1 TV.

Victor Ponta: După plafonarea prețurilor la energie și gaze, ce urmează?

„M-am uitat pe Ordonanța 27, am vorbit și eu cu oameni care mă învățau înainte. Ordonanța cu plafonarea prețurilor la energie și la gaze… Și mi-au spus: ”domnule, te costă în 2022, statul român, 22 de miliarde de lei, adică 5 miliarde de euro și ceva”. Nu e rău asta.

Întrebarea e ăștia 5 miliarde de euro te ajută cu ceva sau la anul pe vremea asta suntem mai rău decât acum? Că o să se ridice plafonarea aia. Se întâmplă ceva până la anul, faci ceva până la anul? Adică eu te pun acum pe aparate, îți dau oxigen, dar între timp corpul tău trebuie să se însănătoșească. Altfel, când scot aerul, mori, nu? Cam asta e chestia cu economia asta

Eu nu văd la dl Ciucă, e militar, deci e normal, nici la ministrul de Finanțe care e politica economică a României”, a declarat Victor Ponta, pentru B1 TV.

Victor Ponta nu e de acord cu schimbările de taxare vehiculate

Fostul premier a mai spus că în această perioadă de criză nu e indicat să se umble la sistemul de impozitare. Taxarea mai mare nu va face decât să-i alunge pe cei care au bani să investească, a dat el de înțeles.

„Politica fiscală poate să sprijine economia, cum eu cred că am sprijinit cu scăderile alea de taxe, sau poate să încurce cu măririle de taxe. Într-o perioadă de acest gen, mie mi se pare că discuțiile astea zilnice despre măriri de taxe sperie vânatul, ca să zic așa….”, a continuat Ponta.

Cât despre inflațiile record din Europa și SUA, Victor Ponta a spus că Vladimir Putin a invadat Ucraina și „e un criminal”, dar nu el „ a printat euro și dolari”.

„Când aud în fiecare zi că și-a mai luat niște sanțiuni împotriva Rusiei, ”bravo, foarte bine”, numai că după ce s-au aplicat sancțiunile, cresc prețurile la petrol și gaze, Rusia încasează mai mulți bani și noi plătim mai mult”, a mai remarcat fostul prim-ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:43 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic, despre legile destinului și semnificația misiunii personale (VIDEO)
23:56 - Comisarii ANPC au propus închiderea a cinci supermarketuri din sudul litoralului, pentru nereguli importante
23:35 - Florin Salam, reacție din spital la știrea falsă că ar fi murit: „Există persoane care stau cu adevărat cu grija mea. Le spun că sunt bine” / „Luați în serios problema asta cu Covid-ul” (VIDEO)
23:16 - Alina Mungiu Pippidi, despre scenariile privind evoluția războiului din Ucraina: „Sunt semne foarte clare că în acest an nu se va întâmpla nimic decisiv” (VIDEO)
22:30 - Simona Halep, în finala turneului de la Toronto. A învins-o pe Jessica Pegula după un meci epuizant
22:09 - Suporterii celor de la Petrolul și Rapid s-au atacat pe străzile din Ploiești. Bătaia, întreruptă de intervenția în forță a jandarmilor
21:39 - David Popovici, mesaj emoționant după performanţa de la Roma. Sportivul român, lăudat la superlativ în presa italiană: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă!”
21:16 - Florin Salam: „Dragilor. Voi fi scurt și la obiect. Nu. Nu am murit. Rușine Pro TV” / Ulterior, manelistul a șters postarea
20:43 - Fiica lui Florin Salam neagă informația că celebrul manelist a murit, după ce PRO TV dădea ca sigură moartea interpretului
20:30 - David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial