Victor Ponta se face că nu înţelege: Listele electorale erau la Parchet, nu la Guvern. Vreți să oprim o obligație legală?

Victor Ponta se face că nu înţelege: Listele electorale erau la Parchet, nu la Guvern. Vreți să oprim o obligație legală?

Premierul Victor  Ponta a prezentat marți, după ședința de Guvern, un comunicat al Parchetului prin care se pun la dispoziția CCR listele electorale, în original.

PICCJ a transmis CCR adresa prin care și-a exprimat disponibilitatea de a-I pune la dispoziție listele electorale permanele și listele utilizate la referendumului din 29 iulie 2012, în original” se anunța în comunicatul respectiv.

Prin prezentarea acest comunicat, premierul a vrut să sublinieze faptul că listele s-au aflat la BEC, și ridicate de procurori ”conform procedurilor”.

Premierul nu a reușit să explice ce va urma cu acțiunea începută de USL, de actualizare a listelor post-referendum, dacă aceasta va fi oprită.

Erata privind decizia de validare a refrendumului a fost declarată legală – aceasta stabilind că românii domiciliați în străinătate nu pot fi scoși de pe listele electorale – deci nu ar mai fi cazul unei ”actualizări” a listelor electorale. În orice caz, CCR nu ceruse un astfel de proces, ci doar transmiterea listelor folosite la referendum.

De altfel, premierul s-a arăta nedumerit de întrebarea unei jurnaliste, privind acea actulizare.

Eu nu pot să opresc o acțiune al Curții Constituționale decât dacă tot CCR îmi cere acest lucru” a spus Ponta, evitând un răspuns concret.

Mai mult, premierul a dat impresia că nu înțelege despre ce liste se vorbește și care a fost drumul acestora (la BEC, la Guvern sau la Parchet), făcând confuzie și între listele în original și copiile acestora. În schimb, Ponta a făcut în mod constant apel la hârtia pe care o avea în față și care preziciza cele amintite.

Guvernul nu poate decât să ceară autorităților locale, pentru că nu Guvernul actualizează liste, să actualize, pentru că e o obligație legală. Vreți să oprim o obligație  legală?” a mai declarat  premeirul.

Ponta, despre listele electorale

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22634').select();" id="embed_text_22634" />