Videanu: Niciun partid nu se poate implica în procesul de atribuire a mandatelor. Este doar matematică pură

Videanu: Niciun partid nu se poate implica în procesul de atribuire a mandatelor. Este doar matematică pură

Liderul PDL București Adriean Videanu a afirmat, miercuri, că niciun partid nu își poate negocia numărul de mandate în Parlament, acestea fiind stabilite doar prin matematică pură.

Partidele politice nu se pot implica în procesul de atribuire a mandatelor. Singurii care au participat la procesul de desemnare a reprezentanților partidelor în Parlament sunt cetățenii și numărul voturilor fiecărui candidat. De aici, de la votul pe care l-a obținut fiecare totul este matematică pură pe baza unui algoritm pe care BEC îl derulează foarte bine. Niciun partid din România nu se poate implica sub nicio formă în avantajarea sau dezavantajarea unui candidat”, a declarat Videanu.

Acesta a declarat că legea electorală actuală este una „proastă”, iar la atribuirea mandatelor nu se respectă în totalitate voința poporului, motiv pentru care dorește modificarea legii.

Este nevoie de modificarea Constituției pentru a conferi stabilitate la nivelul sistemului electoral, astfel încât legea să nu fie o formă de manipulare a intereselor conjuncturale ale unei puteri de la un ciclu electoral la altul. Sistemul electoral trebuie să pună în valoare voinţa poporului”, spune Videanu.

Videau și-a exprimat nemuțumirea față de creșterea numărului de reprezentanți în Parlament, în urma alegerilor parlamentare.

Orice discuţie pe această temă şi încercarea de a arunca vina în curtea altora nu este decât un act demagogic. Nu face altceva decât să constatăm că avem un Parlament pentru care Casa Poporului este prea mică. O să ajungă USL la 140% în Parlament, ce mai doresc? Nici USL nu mai are nevoie de parlamentari și nici de la PDL nu există politicieni care negociază mandate cu USL „,  a declarat democrat-liberalul.

Adriean Videanu: Partidele nu își pot negocia mandatele

Embed:
Ultima oră