Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră în contextul sărbătoririi Centenarului (FOTO, VIDEO)

Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră în contextul sărbătoririi Centenarului (FOTO, VIDEO)

Prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Linas Linkevičius, ministrul afacerilor externe al Republicii Lituania.
Vizita oficialului lituanian are loc în contextul în care și România și Republica Lituania sărbătoresc anul acesta Centenarul.

„În cadrul discuţiilor, a fost amintită importanţa momentelor de la 1918 pentru România şi pentru Republica Lituania. Ambii demnitari au salutat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, care se bazează pe evoluţii istorice similare şi care au fost întărite printr-un dialog constant. Din schimbul de vederi a reieşit importanţa intensificării schimburilor economice, context în care au fost discutate modalităţi de sprijin pentru oamenii de afaceri din cele două ţări”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

(Foto: gov.ro)

Potrivit sursei citate, şeful Executivului român a menționat o serie de domenii în care cooperarea sectorială poate fi consolidată, printre care IT, energie, industria chimică, industria alimentară, agricultură, infrastructură.

„În cadrul schimbului de opinii privind agenda UE, a reieșit interesul comun pentru consolidarea proiectului european, precum și importanța pe care ambele țări o acordă oferirii de sprijin pentru aspirațiile europene ale statelor din Parteneriatul Estic”, menţionează sursa citată.

(Foto: gov.ro)

De asemenea, a fost abordată tema Preşedinţiei Române a Consiliului Uniunii Europene, care va fi asigurată în premieră de ţara noastră în primul semestru al anului viitor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.