Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră în contextul sărbătoririi Centenarului (FOTO, VIDEO)

Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră în contextul sărbătoririi Centenarului (FOTO, VIDEO)

Prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Linas Linkevičius, ministrul afacerilor externe al Republicii Lituania.
Vizita oficialului lituanian are loc în contextul în care și România și Republica Lituania sărbătoresc anul acesta Centenarul.

„În cadrul discuţiilor, a fost amintită importanţa momentelor de la 1918 pentru România şi pentru Republica Lituania. Ambii demnitari au salutat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, care se bazează pe evoluţii istorice similare şi care au fost întărite printr-un dialog constant. Din schimbul de vederi a reieşit importanţa intensificării schimburilor economice, context în care au fost discutate modalităţi de sprijin pentru oamenii de afaceri din cele două ţări”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

(Foto: gov.ro)

Potrivit sursei citate, şeful Executivului român a menționat o serie de domenii în care cooperarea sectorială poate fi consolidată, printre care IT, energie, industria chimică, industria alimentară, agricultură, infrastructură.

„În cadrul schimbului de opinii privind agenda UE, a reieșit interesul comun pentru consolidarea proiectului european, precum și importanța pe care ambele țări o acordă oferirii de sprijin pentru aspirațiile europene ale statelor din Parteneriatul Estic”, menţionează sursa citată.

(Foto: gov.ro)

De asemenea, a fost abordată tema Preşedinţiei Române a Consiliului Uniunii Europene, care va fi asigurată în premieră de ţara noastră în primul semestru al anului viitor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:04 - Billie Eilish: A fost dureros să mă maturizez în văzul publicului
10:02 - Preoți falși pe rețelele de socializare: erau contactați de persoane vătămate cărora le promiteau că pot rezolva orice problemă în schimbul unei sume de bani. Prejudiciul se ridică la 80.000 de lei
09:59 - Motivul pentru care Simona Halep a ales să plece din țară înaintea procesului de dopaj: „Vrea să îngroape trecutul”
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:36 - Cruzime fără limite: Un deputat rus propune trimiterea câinilor fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”