Viorica Dăncilă, discuții despre infrastructura regională și strategia pentru regiunea Dunării

Viorica Dăncilă, discuții despre infrastructura regională și strategia pentru regiunea Dunării

Viorica Dăncilă participă, vineri, la reuniunea Bulgaria-România-Grecia-Serbia-Israel. Premierul a anunțat, într-o conferință de la Varna, că principalele teme au fost legate de infrastructură, construcția de autostrăzi, dar și poduri noi peste Dunăre.

“Am vorbit despre strategia pentru regiunea Dunării. Am amintit că organizăm săptămâna viitoare forumul SUERD, în contextul preluării președinției Consiliului UE de la Bulgaria. Ne propunem să promovăm coeziunea și eliminarea disparității teritoriale la nivelul UE. Dorim ca Dunărea să devină un important coridor între Vestul și Estul Europei, de aceea ne dorim să fie o cale navigabilă. Am avut ocazia de a reevalua stadiul proiectelor comune în domeniul infrastructurii de transport. (…) În domeniul transportului am reafirmat interesul României pentru crearea unui cadru de lucru, așa cum a zis domnul Tsipras, care să analizeze studiile de fezabilitate legat de autostrăzi dar și de construirea unor poduri peste Dunăre.

Proiectul privind drumul de mare viteză Timișoara-Panciova este susținut politic de ambele părți și suntem încrezători că se va implementa. La nivel tehinic a fost creat cadrul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Grecia e un partener cheie, dorim să continuăm colaborarea noastră bilaterală. Discuțiile de azi cu domnul Tsipras arată încă o dată că avem opinii convergente. Din perspectiva relațiilor economice bilaterale am exprimat interesul pentru consolidarea tendinței ascendente în cadrul schimburilor economice „, a declarat Viorica Dăncilă.