"Zece ani în UE, pentru ROMÂNIA, înseamnă 10 ani de DEZVOLTARE, de consolidare a DEMOCRAȚIEI". Dacian CIOLOȘ, PRIMUL mesaj politic pe 2017 (VIDEO)

"Zece ani în UE, pentru ROMÂNIA, înseamnă 10 ani de DEZVOLTARE, de consolidare a DEMOCRAȚIEI". Dacian CIOLOȘ, PRIMUL mesaj politic pe 2017 (VIDEO)

Dacian Cioloș, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală în perioada 2010 – 2014, a transmis un mesaj video cu privire la împlinirea a zece ani de când România a aderat la Uniunea Europeană. Mesajul video a fost publicat pe pagina oficială "Reprezentanța Comisiei Europene în România".

Cioloș a afirmat că zece ani în Uniunea Europeană, pentru România, înseamnă zece ani de creştere, de dezvoltare, de consolidare a democraţiei.

#DIRECT_ONE_ytxs67#

"Zece ani în Uniunea Europeană, pentru România, înseamnă zece ani de creştere, de dezvoltare, de consolidare a democraţiei. Pentru oamenii din România, zece ani în Uniunea Europeană se pot vedea aproape zilnic, de la tinerii care au posibilitatea să studieze, să aibă experienţe profesionale în ţări din Uniunea Europeană până la primarul de comună rurală, care, cu fonduri europene, a reuşit să facă pentru săteni un drum mai acătării", spune Cioloş, într-un mesaj video transmis la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană şi publicat pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

"Aş îndrăzni să spun că eu sunt într-un fel sau altul, din punct de vedere profesional, produsul acestei apropieri şi integrări a României în Uniunea Europeană. Am început încă din perioada studenţiei, când, datorită apropierii României de Uniunea Europeană, am avut posibilitatea să fac stagii practice în ferme din ţări din Uniunea Europeană, în primul rând din Franţa, să compar modul de a face agricultură de acolo cu ceea ce se face la noi şi să pot să îmbunătăţesc lucrurile din punct de vedere profesional, acasă. Tot în acea perioadă am avut ocazia să cunosc aşa-numitul Bruxelles cu instituţiile europene din interior prin intermediul unui stagiu practic, pe care am putut să-l fac la Comisia Europeană. Totodată, experienţa din România mi-a fost apoi utilă pe perioada celor 5 ani, cât am fost comisar european, practic reprezentantul României în ceea ce am putea numi într-un anumit fel Guvernul Uniunii Europene, unde m-am ocupat de agricultură şi dezvoltare rurală", afirmă Cioloş.

"A fost perioada în care am reformat politica agricolă comună şi am făcut-o ca ea să semene mai bine cu ceea ce România şi românii, între altele, au nevoie pentru a-şi dezvolta agricultura şi pentru a-şi dezvolta mediul rural. Mi-am dat seama că modul cel mai eficient de a ajuta România în interiorul Uniunii Europene este să poţi să ai această deschidere de viziune şi această experienţă care, în mod clar, îmbogăţeşte şi ne face pe noi, românii, să fim mai conştienţi de potenţialul pe care îl avem şi mai încrezători de ceea ce putem face ca ţară în Uniunea Europeană", a mai spus Cioloş.