Eugen Tomac, despre steagurile arborate de ziua maghiarilor: Cer conducerii UDMR să îl pună la punct pe primarul Municipiului Sfântu Gheorghe

Eugen Tomac, despre steagurile arborate de ziua maghiarilor: Cer conducerii UDMR să îl pună la punct pe primarul Municipiului Sfântu Gheorghe

Partidul Mişcarea Populară cere Uniunii Democrate a Maghiarilor din România să respecte, cu prilejul sărbătoririi Zilei maghiarilor de pretutindeni, legile din ţara noastră şi să arboreze, cu acest prilej, şi steaguri româneşti, alături de cele roşu-alb-verde cu care au fost pavoazate străzile Municipiului Sfântu Gheorghe.

„Acțiunile primarului UDMR al capitalei reşedinţã de judeţ în Covasna, Antal Arpad, au caracter provocator și urmãresc umilirea statului român și a simbolurilor naționale ale țãrii noastre. Nu mai vorbesc de lipsa de toleranţã şi de respect faţã de românii care trãiesc în Sfântu Gheorghe, şi nu numai”, a declarat deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al PMP.

„Cer conducerii UDMR sã îl punã la punct pe primarul Antal Arpad şi sã preîntâmpine poziţii extreme ale reprezentanţilor comunitãţii maghiare pe teme sensibile, care ar putea conduce la apariţia de conflicte interetnice pe teritoriul României. Ţara noastrã a fost mereu un model în ceea ce priveşte protecţia minoritãţilor, motiv pentru care sunt de neînţeles derapajele primarului Municipiului Sfântu Gheorghe”, a mai adãugat Eugen Tomac.

Liderul parlamentarilor PMP apreciazã cã, pe fondul înţelegerii dintre UDMR şi PSD pentru susţinerea de cãtre uniune a actualei coaliţii guvernamentale, formaţiunea condusã de Kelemen Hunor sfideazã regulile de bunã convieţuire între români şi maghiari statuate în ultimii zeci de ani pentru a crea avantaje Ungariei.

„Adoptarea proiectului de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureş, cu predare exclusivã în limba maghiarã, este un serviciu pe care PSD îl face Ungariei pentru a beneficia de votul UDMR la schimbãrile frecvente de guverne, la modificarea legilor justiþiei şi la punerea în operã a revoluþiei fiscale falimentare. Cu pãrere de rãu, constat cã partidele din coaliþia de guvernãmânt nu înţeleg cât de importante sunt aceste mesaje otrãvite care merg dinspre clasa politicã spre societate”, a concluzionat Eugen Tomac.