Emma Răducanu, distinsă de Regele Charles al III-lea cu titlul de Membră a Ordinului Imperiului Britanic: „Mă simt extrem de recunoscătoare” (FOTO)

Emma Răducanu, distinsă de Regele Charles al III-lea cu titlul de Membră a Ordinului Imperiului Britanic: „Mă simt extrem de recunoscătoare” (FOTO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Emma Răducanu a fost distinsă de Regele Charles al III-lea cu titlul de Membră a Ordinului Imperiului Britanic (MBE) pentru performanțele reușite în tenis. Sportiva în vârstă de 20 de ani s-a arătat „extrem de recunoscătoare” pentru gestul suveranului britanic, transmite Daily Mail.

Emma Răducanu a devenit oficial Membră a Ordinului Imperiului Britanic

Tenismena britanică a primit ordinul, marți, în cadrul unei ceremonii la Castelul Windsor.

Distincția i-a fost acordată în contextul performanței din 2021, când a cucerit US Open, unul dintre cele patru mari turnee din tenis, deși avea doar 18 ani și începuse competiția din calificări. Mai mult, triumful a venit fără să fi cedat vreun set pe parcurs.

„A fost grozav să primesc titlul astăzi din partea Majestății Sale, Regele – mă simt extrem de recunoscătoare”, a declarat Emma Răducanu.

Deși a scris istorie cu victoria de la US Open și a adunat o avere de 21 de milioane de dolari în anul care a urmat, Emma a dezvăluit recent că nu vede reușita ca fiind „mare lucru”.

„Nu a fost mare lucru pentru familia mea – a fost ca o noapte normală de vineri sau sâmbătă”, a declarat jucătoarea, pentru revista Grazia.

„Nu am ieșit în oraș niciodată. Nu am făcut niciodată vreun lucru normal pentru o adolescentă. Între antrenamente și călătorii îți ia ceva să te obișnuiești, dar îmi place să fiu pe cont propriu și este mereu vorba despre imaginea de ansamblu”, a mai spus Emma.

Urmăriți B1TV.ro și pe