Așa-zisul guru din județul Hunedoara, acuzat că a violat și șantajat mai multe adepte ale sectei pe care o crease, a scăpat de arest

Așa-zisul guru din județul Hunedoara, acuzat că a violat și șantajat mai multe adepte ale sectei pe care o crease, a scăpat de arest
Sursă Foto: captură YT

Tribunalul Hunedoara a hotărât, joi, ca liderul spiritual al comunităţii „Copiii Soarelui”, Fărcaş Ardelean, să fie plasat sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, transmite Agerpres. Decizia e definitivă. Bărbatul fusese arestat iniţial pentru 30 de zile sub acuzaţiile de şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Avocatul său, Aurel Moldovan spune că minorii erau înscrişi la şcoli private din California şi Nevada

„Tribunalul Hunedoara a admis contestaţia formulată de inculpat, a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 2 iunie 2022. Hotărârea (…) este definitivă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Sursă Foto: captură YT

Bărbatul de 59 de ani a fost adus joi la sediul Tribunalului Hunedoara, avocatul său, Aurel Moldovan, afirmând că acesta este nevinovat. Avocatul a menţionat că minorii pe care Ardelean Fărcaș nu i-ar fi lăsat la școală erau înscrişi la şcoli private din California şi Nevada, în Statele Unite ale Americii, precizând că legea nu prevede explicit că un copil român trebuie să urmeze, obligatoriu, o formă de învăţământ în România.

Cât priveşte acuzaţia de viol, avocatul a arătat că există o singură sesizare de acest fel, făcută în urmă cu şapte ani, dar fără o dovadă. El a adăugat că nu există dovezi nici pentru infracţiunile de exercitare fără autorizaţie a unei profesii sau şantaj.

Fărcaş Ardelean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe data de 26 mai, în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor din Brad, în care au fost efectuate 14 percheziţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe