Focar de Covid-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa. Au fost depistate 39 de cazuri

Focar de Covid-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa. Au fost depistate 39 de cazuri
Foto: pixabay.com

Un focar de COVID-19 a fost raportat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, după ce au fost confirmaţi cu noul coronavirus 39 de persoane.

Se pare că 32 de beneficiari şi şapte membri ai personalului de îngrijire din cadrul Căminului Municipal pentru Persoane Vârstnice au fost declaraţi pozitiv la noul coronavirus în urma testelor făcute.

„Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru o patologie, ulterior fiind testat colegul de cameră al bătrânului şi două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive'”, se arată în comunicatul de presătransmis de Prefectură.

Specialiştii DSP au decis că peste 300 de persoane din centru ar trebui să fie testate,astfel fiind confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2, cei 39 de pacienţi, asimptomatici, fiind internaţi în spitalele din judeţ, conform News.ro

În prezent, în judeţul Constanţa au fost confirmate 2.352 de persoane infectate cu coronavirus, fiind raportate 55 de decese.