Pandemia închide restaurantele și cafenele din Vama Veche și 2 Mai. Activităţile culturale au fost interzise

Pandemia închide restaurantele și cafenele din Vama Veche și 2 Mai. Activităţile culturale au fost interzise
Foto; Facebook

Restaurantele și cafenele dinVama Veche și 2 Mai s-au închis, iar activităţile culturale au fost interzise, a anunțatPrefectura Constanţa, marţi seara, printr-un comunicat de presă.

Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa din data de 29 septembrie, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecatre cu CVID-19 și vizează operatorii ecomonici de pe raza comunelorLimanu şi Fântânele. Comuna Limanu este formata din satele 2 Mai, Vama Veche, Hagieni si Limanu. De asemenea, s-a aprobat redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, reluarea activităţilor culturale în comuna Cuza Voda după ce cazurile de COVID-19 au scăzut în localitate.

Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor, de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor (inclusiv hoteluri, pensiuni, alte unităţi de cazare, cu excepţia clienţilor cazaţi în hoteluri/pensiuni), de pe raza localităţilor Limanu şi Fântânele. Se închide activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza localităţilor Limanu şi Fântânele. Se interzic activităţile culturale în localităţile Limanu şi Fântânele”, a transmis Prefectura Constanţa.

În cele două comune s-a depăşit indicele de 1.5/1.000 de locuitorii,a ratei incidentei cumulate a cazurilor COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari