Salvatori virtuali: Google a lansat Japan Person Finder

Salvatori virtuali: Google a lansat Japan Person Finder

Google a lansat varianta pentru Japonia a motorului de căutare „Person Finder”, care îi ajută pe oameni să-şi găsească rudele dispărute în urma devastatorului cutremur care s-a produs vineri dimineaţă şi care a fost urmat de valuri tsunami.

Cu ajutorul Japan Person Finder, utilizatorii pot căuta numele celor daţi dispăruţi sau pot oferi informaţii despre aceştia. La rândul lor, cei care sunt căutaţi pot lăsa un mesaj prin care să anunţe că sunt teferi.

Accesează AICI Japan Person Finder

Site-ul este disponibil atât în limba japoneză, cât şi în engleză. La ora transmiterii acestei ştiri, existau informaţii despre 3.300 de persoane, numărul crescând cu peste 150 de nume la fiecare cinci minute.

Google Person Finder a fost lansat anul trecut, după seismul care a distrus Haiti. De atunci, site-ul a fost adaptat pentru mai multe ţări lovite de calamităţi. Cea mai recentă versiune a fost lansată  în februarie, după cutremurul din Noua Zeelandă.

Iniţiativa s-a dovedit a fi extrem de utilă, în condiţiile în care liniile telefonice nu fac faţă de obicei unor astfel de evenimente.