Ce spune Valeriu Gheorghiță după ce platforma pentru programare la vaccinare a picat

Ce spune Valeriu Gheorghiță după ce platforma pentru programare la vaccinare a picat
Foto: Valeriu Gheorghiță / Facebook

Coordonatorul campaniei de vaccinaredin România, Valeriu Gheorghiță, a precizat pentru Libertatea,că explicația oferită de STS referitor la blocarea platformei de vaccinare de la ora15:00 a fost că ”se face sincronizarea softului pentru preluarea datelor pentru etapa a 2-a.”

UPDATE 18:15: STS a făcut noi precizări,prin care anunță remedierea problemelor tehnice:

„În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze”.

Platforma pentru vaccinarea anti-COVID-19s-a blocat imediat după ora 15:00, când s-a dat oficial startul la cea de-a doua etapă a campaniei.

UPDATE 17.00:După aproape două ore, platforma online a început să funcționeze. Însă, numărul unic de telefon la care ar trebui să se poată face programări – 021.414.44.25 este în continuare nefuncțional.

UPDATE 16.50: Coordonatrul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a precizat că este o situație în curs de soluționare.

„Sunt în legătură cu colegii de la STS. Explicația pe care mi-a oferit-o Serviciul de Telecomunicații Speciale este că în acest moment se face sincronizarea softului pentru preluarea datelor pentru etapa a 2-a. Acest serviciu influențează și funcționalitatea call-center-ului. Este o situație care este în curs de soluționare”, a declarat pentru Libertatea, Valeriu Gheorghiță.

UPDATE 16:00:Biroul de presă al STS a oferit precizări pe marginea acestui subiect.Serviciul de Telecomunicații Speciale a precizatcă „platforma nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare”.

„Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotrivaCOVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.

Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe