Degajare de fum la unitatea mobilă ATI de la Institutul ”Marius Nasta”. Pacienții, mutați în unitatea centrală. Vlad Voiculescu: Nu a fost niciodată viața nimănui pusă în pericol (VIDEO)

Degajare de fum la unitatea mobilă ATI de la Institutul ”Marius Nasta”. Pacienții, mutați în unitatea centrală. Vlad Voiculescu: Nu a fost niciodată viața nimănui pusă în pericol (VIDEO)
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE:Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, a declarat că unitatea mobilă ATI, a cărui generator a degajat fum duminică seară, a fost închisă săptămâna ce tocmai a trecut pentru dezinfecţie şi curăţenie și a fost redeschisă chiar vineri, 19 februarie.

Toți pacienții care erau internați în unitatea mobilă ATI sunt bolnavi COVID-19 cu forme severe, dar nu intubaţi, ci ventilaţi non-invaziv. „Doar doi pacienţi vor merge în secţie de Terapie intensivă COVID, ceilalţi vor fi manageriaţi pe secţie, însă cu echipamente de tip ventilaţie non-invazivă în cadrul secţiei”, a precizat Mahler.

UPDATE: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, adeclarat pentru B1 TV: „Sunt aici de 20-30 de minute, nu s-a întâmplat nimic major. E un TIR instalat în curtea spitalului, sunt tratați pacienți, e aparatură medicală, e o caravană mobilă ATI care funcționează pe baza unui generator. Din acest generator a ieșit fum la un moment dat. Oamenii au chemat pompierii și e foarte bine că au făcut așa, dar nu a existat niciodată foc. Nu a fost niciodată viața nimănui pusă în pericol. Înăuntru sunt șapte pacienți, niciunul intubat, deci nu sunt în stare foarte gravă. Cu toții sunt transferați în alte locuri din spital. Există la ”Nasta” vreo 40 de locuri libere, din câte am înțeles”.

UPDATE: Institutul ”Marius Nasta” a transmis că a existat un incident cu un ventilator aflat în perimetrul exterior al unității mobile ATI.

„Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun”, a transmis dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Risc de incendiu la unitatea mobilă ATI de la Institutul ”Marius Nasta” din București. Numeroase echipaje de salvare au fost mobilizate după ce au fost semnalate degajări de fum.De vină ar fi un ventilator extern al unității mobile.

În unitatea externă de la ”Nasta” erau internați șapte pacienți, din care șase intubați. Ei au fost mutați în unitatea centrală.Niciunul dintre pacienți nu a fost rănit.

Au intervenit opt autospeciale de stingere și opt echipaje SMURD.

Acum nu se mai observă degajări de fum și se fac verificări suplimentare.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit