ISU Prahova: Incendiul devastator de la fabrica de produse petroliere ar fi izbucnit din cauza unui aparat de sudură, folosit fără respectarea normelor (VIDEO)

ISU Prahova: Incendiul devastator de la fabrica de produse petroliere ar fi izbucnit din cauza unui aparat de sudură, folosit fără respectarea normelor (VIDEO)
Foto: captură Facebook

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova anunță că o cauză probabilă a incendiului dintr-o hală a unei fabrici de produse pe bază de țiței din comuna Colceag ar fi folosirea unui aparat de sudură fără respectarea normelor, informează News.ro. Doi muncitori au suferit răni grave în urma incendiului de luni seară, atunci când au încercat să stingă focul.

Care este cauza probabilă a incendiului de la hala din comuna prahoveanăColceag

”La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat, cuprinzând întreaga hală pe o suprafață de 1000 mp, 3 utilaje și o autoplatformă. Din nefericire, în urma incendiului doi bărbați au fost grav răniți prezentând arsuri de gradul 3 și 4 pe 60%, respectiv 70% din suprafatț corporală fiind transportați la UPU Ploiești”, anunțau luni seară reprezentanții ISU Prahova.

În apropierea halei cuprinse de flăcări se aflau mai multe rezervoare cu reziduuri petroliere, echipajele de intervenție luând măsuri atât pentru lichidarea incendiului, cât și pentru răcirea depozitelor de reziduuri.

ISU Prahova: Incendiul devastator de la fabrica de produse petroliere ar fi izbucnit din cauza unui aparat de sudură, folosit fără respectarea normelor

Doi bărbați, răniți grav în incendiul de la fabrica de produse petroliere

Cei doi bărbați, cu vârste de 53, respectiv 59 de ani, care au fost răniți nu se aflau în interiorul halei în momentul izbucnirii incendiului, însă ulterior au încercat să stingă focul. Ei au suferit arsuri grave, iar reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că există posibilitatea să fie transfrați la clinici de mari arși din străinătate.

”Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate…La UPU Ploiești se face acum evaluarea, se oferă asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat. În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străînătate in vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave”, a declarat, luni seară, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

La locul incendiului au intervenit 7 mașini de stingere, 1 descarcerare, 1 autoscara, 2 ambulanțe SMURD, 1 autospeciala de grupa operativa și 1autospeciala de prima intervenție și comanda, au mai transmis reprezentanții ISU Prahova.