Mario Iorgulescu, arestat preventiv pentru 30 de zile, după accidentul mortal pe care l-a provocat. Sentința poate fi atacată cu apel

Mario Iorgulescu, arestat preventiv pentru 30 de zile, după accidentul mortal pe care l-a provocat. Sentința poate fi atacată cu apel

Mario Iorgulescu, fiul șefului LPF, a fost implicat într-un accident rutier, pe 8 septembrie, pe Şoseaua Chitilei din Bucureşti.

Tânărul de 24 de ani a pierdut controlul noii sale mașini, un Aston Martin DBS, un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus de un tânăr de 25 de ani. În urma impactului, cel din urmă a murit pe loc. S-a constatat că, în momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, fiul lui Gino Iorgulescu nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.

Tânărul a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, deşi limita legală era 50 de kilometri pe oră în localitate.
Mai mult, în urma probelor prelevate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, s-a constatat că acesta avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la momentul primei prevelări a monstrelor biologice, și de 1,76 g/l alcool pur în sânge la momentul celei de-a doua prelevări și consumase cocaină.

„Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă”, spun procurorii.

Transferul către o clinică din Italia, efectuat în secret

Deși inițial a fost internat la spitalul Elias, fiul lui Gino Iorgulescu a fost apoi transferat în secret la o clinică din Italia, de către familie, într-una dintre cele mai costisitoareclinici din Milano, SanRaffaele.

Se pare că lacelebra clinicăun simplu set de analize costă peste 1500 de dolari șinu doar pacienții sunt tratați regește, ci și rudele carebeneficiază de tot confortul,pentru că în incintainstituțieise află un hotel, un restaurant şi multe alte utilităţi.

Mario Iorgulescu, dat în urmărire internațională

Ulterior, la începutul lunii martie, Magistraţii Tribunalului București au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele lui Mario Iorgulescu, dar și un ordin european de anchetă pe numele său, Mario fiind dat în urmărire internaționalăde către Poliţia Română.

„Dispune arestarea preventiva a inculpatului Iorgulescu Mario pentru o perioadă de 30 de zile. Cu drept de contestație”, a transmis pentru B1.ro purtătorul de cuvânt al Tribunalului București, Laura Radu.

Dosarul a fost deschis pentru omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Între timp, mandatul de arestare a fost anulat, iar dosarul va fi rejudecat.

Referitor la starea curentă a lui Mario Iorgulescu, despre care se știa că ar fi internat la o clinică din Italia, avocatul acestuia a afirmat, la începutul lunii trecute, faptul că: „Se află în aceeași stare pe care o știați și dumneavoastră. Ne dorim ca sănătatea să fie cât mai repede recuperată, astfel încât să putem participa la toate procedurile judiciare”.

Fiul șefului LPF va fi arestat preventiv pentru 30 de zile

Conform unei decizii de vineri a Tribunalului Bucureşti, Mario Iorgulescu va fi arestat pentru 30 de zile, începând cu data încarcerării. Aceasta este a doua oară când magistraţii decid arestarea, după ce dosarul a fost mutat între instanţe.

Momentan, acesta se află încă internat în clinica din Italia.

Sentința poate fi atacată cu apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe